20/11/202314:51

ΕΛΜΕ Ηλείας: Πραγματοποιήθηκε στον Πύργο η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Photos)

Στο πλαίσιο των τριήμερων εορτασμών για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 από την ΕΛΜΕ Ηλείας εκδήλωση τιμής και μνήμης στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικά δρώμενα, προβολή ντοκιμαντέρ, τραγούδια και ζωγραφικά έργα από μαθητές του Μουσικού Βαρθολομιού,του 3ου &του 4ου Γυμνασίου Πύργου και του 3ου ΓΕΛ Πύργου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Γιάνναρος, απόγονος αγωνιστή της περιόδου ενώ την κεντρική ομιλία την έκανε η Γιολάντα Αποστολοπούλου, εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας.

Μέσα από τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες αναδείχθηκαν:

  1. Η ιστορικότητα του χώρου240 συμπολίτες μας, αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης που συνελήφθησαν την 21η Απριλίου 1967, κρατήθηκαν για περίπου 10 μέρες στα υπόγεια του σχολείου πριν εκτοπισθούν σε τόπους εξορίας.
  2. Η διαχρονικότητα και η επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου: Το σύνθημα που γράφτηκε στις πύλες του Πολυτεχνείου “Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” συνεχίζει να φωτίζει την πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντιαστη βάρβαρη πολιτική του συστήματος που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά. Το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” μας διδάσκει ότι πρέπει να κάνουμε υπόθεση του δικού μας αγώνα την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων, της Δημόσιας Παιδείας.
  3. Η αλληλεγγύη μας στον λαό της ΠαλαιστίνηςΣτηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τοντερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
IMG d3cccf187454a4f5a21057150d9da1ce V

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα