23/04/202321:15

Εμφύλια σύραξη Σουδάν: Ελληνικά C-130 και C-27J «πέταξαν» για την Αίγυπτο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη χώρα

Απογειώθηκαν για την Αίγυπτο δύο μεταγωγικά αεροσκάφη -ένα C-130 και ένα C-27J- μαζί με 15 κομάντος της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, προκειμένου να τεθούν σε ετοιμότητα για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων (συνολικά 120 πολίτες) από το Σουδάν.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα διεθνή ΜΜΕ, χτυπήθηκε το γαλλικό κονβόι που εγκαταλείπει το Σουδάν και στο οποίο επιβαίνουν και Έλληνες πολίτες. Το κονβόι συνοδεύουν στελέχη των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων με προορισμό την πρεσβεία της Γαλλίας στο Χαρτούμ και ύστερα εκτός Σουδάν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματισμένο Γάλλο στρατιωτικό, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό Έλληνα ή Γάλλου πολίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, με θέμα την ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν και τον απεγκλωβισμό τους από αυτήν την αφρικανική χώρα. Επίσης, το ζήτημα εξετάστηκε και σε ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γαλλίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα