22/11/202115:55

Το ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» στην εκπομπή «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» στην ΕΡΤ Πύργου: Ένας φωτεινός «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» κοντά στα παιδιά μας!

 

ΕΡΜΙΝΑ ΖΑΝΤΑΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ

 

 

Ένας φωτεινός «ΗΛΙΑΝΘΟΣ»

κοντά στα παιδιά μας!

 

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΤΗΝ

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ

 

*Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ

ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Το ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» πήρε πρόσφατα τα «ηνία» της εκπομπής «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» που με ιδιαίτερη επιτυχία μεταδίδεται κάθε Τρίτη (12:00 – 01:00) από την ΕΡΤ Πύργου.

 

Την εκπομπή επιμελήθηκαν ειδικότερα η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Ερμίνα Ζανταρίδου και ο ψυχολόγος του ίδιου Κέντρου Ανδρέας Σταματόπουλος, ενώ συμμετείχε ένα από τα παιδιά που παρακολουθεί τις δράσεις και μάλιστα από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, ο Αντώνης Παπαδάτος!

 

Στην αρχή έγινε ενημέρωση για τον χώρο που στεγάζεται και αποτελεί πράγματι «ζωντανό κύτταρο» ελπίδας για την περιοχή του οποίου το έχουν αγκαλιάσει, αισθανόμενοι και οι ίδιοι ικανοποιημένοι για την παρουσία του στη γειτονία τους…

 

ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!

 

Ακολούθως αναφέρθηκε η ιδέα για την απόκτηση της ονομασίας «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» και η οποία προήλθε από μια διενθή πρακτική στα αεροδρόμια, όπου δίνονται σε παιδιά με αθέατες αναπηρίες, τα πράσινα κορδόνια με τους ηλίανθους, που σημαίνει ότι οι οικογένειες αυτών των παιδιών χρήζουν προτεραιότητας και δευκόλυνσης ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία και το άγχος των ταξιδίων.

 

Η επιλοή του Ηλίανθου έγινε γιατί αυτό το λουλούδι που «χαρίζει» θετική αύρα και δύναμη είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρίσιμο λουλούδι ενώ παραμένει και φυλεκτικά ουδέτερο. Τα χρώματά του, το φωτεινό κίτρινο και το έντονο πράσινο, είναι εύκολα ορατά από μακριά…

 

Παράλληλα στην εκπομπή ακούστηκε και το τραγούδι που είναι δημιούργημα του «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» και αποδόθηκε εξαιρετικά από τη Ζανέλ σε μουσική της Καλλιόπης Ηλιοπούλου. Ήταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στη διάρκεια του «αέρα» για τους «ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΠΑΝΤΟΥ

 

Προσπαθούμε είπαν μεταξύ άλλων η κα Ζανταρίδου και ο κ. Σταματόπουλος, να μπορούν τα Άτομα με Αναπηρία να μουν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, και η πρόσβασή τους σε ευκαιρίες όχι μόνο να είναι ίση αλλά να υπερβαίνει και τα όρια υπέρ τους. Μία ευκαιρία αλλαγής ισορροπιών υπέρ των ΑμεΑ…

 

Έγινε επίσης αναφορά και σε δράση που ετοιμάζεται για τις 3 Δεκέμβρη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, και θα γίνει στην κεντρική πλατεία.

Ο Αντώνης Παπαδάτος, δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στο στούντιο της ΕΡΤ Πύργου και ότι του αρέσει η εκπομπή!!

 

 

«ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΑΤΕ

ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ…»

 

Για το έργο και την προσφορά του ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» μίλησε «ζωντανά» στην εκπομπή και ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, τονίζοντας ότι μετά το σχετικό αίτημα, μια κτιριακή δοή στην πόλη που ήταν εγκαταλελημμένη χωρίς καμία δραστηριόητα, αξιοποιείται κατά τον καλύτερο τρόπο.

 

«Επαληθεύσατε όλες τις προσδοκίες μας με αυτό που κανετε, αλλά για μια επιτυχημένη συνεργασία Δήμου και Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας…», είπε ο Δήμαρχος προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια Μη Κερδοσκοπική Δραστηριότητα που αναπτύσσεται στη βάση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

Ταυτόχρονα ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε και για πρωτοβουλίες άλλες του Δήμου στήριξης των ΑμεΑ όπως είναι η πρόσληψη πέντε ατόμων με αναπηρία μέσω ΟΑΕΔ, η συνεργασία με τους Συλλόγους και η εξασφάλιση αναπηρικών αμαξιδίων κ.λπ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα