14/06/202115:45

Ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Β. Γιαννόπουλου, στο έργο βελτίωσης της  Επαρχ. Οδού Κρυονέρι Ολυμπίας – Λάσδικα  

Ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Β. Γιαννόπουλου,

στο έργο βελτίωσης της  Επαρχ. Οδού Κρυονέρι Ολυμπίας – Λάσδικα

 

 

   Τις εργασίες του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση Ε.Ο Καρούτες–Λαντζόι-Λάλα, στο τμήμα από έξοδο Κρυονερίου – διασταύρωση Λάσδικα», που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλος, παρουσία του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Πρόκειται για ένα έργο, πάγιο αίτημα των κατοίκων του Κρυονερίου, το οποίο, μολονότι είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση στα έργα του «Ταμείου Μολυβιάτη», για πολλά χρόνια παρέμενε γραφειοκρατικά «εγκλωβισμένο». Τελικά η χρηματοδότησή του έγινε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εντός του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε την περιοχή του Κρυονερίου και παρουσία του Δημάρχου κ. Γεωργιόπουλου, του Αντιδημάρχου κ. Αρβανίτη και του προέδρου της Κοινότητας κ. Γεωργίου, ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα μηχανικό και από τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρίας για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί και γι’ αυτές που υπολείπονται, προκειμένου να παραδοθεί – και επίσημα – προς χρήση στους πολίτες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, στο εν λόγω – χωμάτινο μέχρι πρότινος – τμήμα, μήκους 3,4 χιλιομέτρων, έγινε διαπλάτυνση (σ.σ στα 7 μέτρα), κατασκευάστηκε επενδεδυμένη τάφρος, κατά τμήματα, ανάντη και κατάντη του δρόμου, για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης, θα ακολουθήσουν οι εργασίες διαγράμμισης και η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης κυκλοφορίας.

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί, ότι, εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης της βατότητας του οδοστρώματος, στο τμήμα της κατολίσθησης και καθίζησης  που είχε σημειωθεί στην είσοδο του Κρυονερίου (σ.σ από Χελιδόνι) τον Ιανουάριο του 2019.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα