25/10/202314:36

Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Έκκληση για ενίσχυση με Αστυνομικό προσωπικό από τον πρόεδρο της Ενωσης Γρηγόρη Κατσώλη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την υποστελέχωση στη Δ.Α Ηλείας

Έχουμε τονίσει πάμπολλες φορές ότι η Δ.Α Ηλείας χρήζει άμεσης ενίσχυσης με Αστυνομικό προσωπικό. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών σε συνδυασμό με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες αστυνόμευσης όχι μόνο εντός των γεωγραφικών μας ορίων, καθότι οι διαταγές για ενίσχυση έτερων Αστυνομικών Διευθύνσεων εκδίδονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με καταιγιστικούς ρυθμούς, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού πολλές φορές δεν είναι σε θέση να διαθέσουν περιπολικό προς κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.

Όταν λοιπόν η Δ.Α Ηλείας δεν μπορεί να καλύψει τις δικές της τρέχουσες ανάγκες είναι παράλογο να διατάσσεται να ενισχύσει με προσωπικό τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, για κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων στην Αθήνα ή ακόμα και φυσικών καταστροφών ανά την επικράτεια. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας έχουμε τονίσει ουκ ολίγες φορές τις τεράστιες ελλείψεις, τις άθλιες εγκαταστάσεις και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και θέτουμε προ των ευθυνών τους τόσο την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος όσο και τους τοπικούς άρχοντες και τους ζητάμε για πολλοστή φορά να σταθούν αρωγοί στο δίκαιο αίτημα μας για ενίσχυση της Δ.Α Ηλείας.

Το επικείμενο συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να γίνει η αρχή επίλυσης του οξέος αυτού προβλήματος. Στο αμέσως προσεχές διάστημα οι συναταξιοδοτήσεις συναδέλφων θα είναι πολλές εαν δεν επιτευχθεί λοιπόν η ενίσχυση με προσωπικό η συγχώνευση- κατάργηση Αστυνομικών υπηρεσιών του νομού θα φαντάζει ως η μόνη λύση προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας και της έννομης τάξης.

Οι αστυνομικοί της Ηλείας απαιτούν ανθρώπινη και ασφαλή άσκηση των καθηκόντων τους, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να διεκδικούμε τα αυτονόητα αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει χαθεί κάθε έννοια μέτρου και λογικής.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα