26/02/202414:52

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Με αναμνήσεις, βραβεύσεις, απονομές και τη σκέψη στο σύνθημα “Να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο” γιόρτασαν την ”Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης Και Φιλίας” (Photos)

Την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας» γιόρτασαν στην αίθουσα του εστιατορίου ”ΠΙΠΕΡΊΤΣΑ΄΄που διοργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, σε μια βραδιά που περιλάμβανε αναφορές στο βαθύτερο νόημα και τα πολλαπλά μηνύματα της ημέρας, αναδρομές σε προηγούμενες ομοειδείς εκδηλώσεις και απονομές Ηθικών Αμοιβών,αλλά και πολύ κέφι,τραγούδια και χορό. «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο»τόνισε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και υπευθ.Πελ/σου και Κρήτης,Υπ.Διεθνων Σχεσεων της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

”Είναι ένας εορτασμός με ουσιαστικά και επίκαιρα πάντα μηνύματα και αναφέρεται κυρίως στην καθημερινή υλοποίηση του Ηθικού μας Κώδικα, της προσκοπικής Υπόσχεσης και του Νόμου τους αφιερωμένη στην Παγκόσμια Φιλία, Ειρήνη και Συναδέλφωση των λαών της γης, όμως πάνω από όλα να θυμηθούν, και να αναβαπτιστούν νεότεροι και παλιοί,στους Υψηλούς Στόχους,τα Ιδεώδη και Ανθρωπιστικά Ιδανικά, την προσφορά τους στη νεότητα, στον συνάνθρωπο και την κο.ινωνία και δράσεις εμπνευσμένες από τις σκέψεις και τα αποφθέγματά του, όπως«Έσο Έτοιμος» και «Ας δημιουργήσουμε ένα κόσμο καλύτερο”.

Ολοκλήρωσε με σύντομο απολογισμό του 2021 και ευχαρίστησε τους συμπαραστατες και τους βαθμοφόρο . Ακολούθησε η απονομή του Μεταλλίου ”Φίλων του Προσκοπισμού” και ”Παλαιού Προσκόπου”στους κ.κ.Παναγιώτη Λάττα δασαρχη και Παναγ.Καλαμπρέζου,συν/χου εκπαιδευτικού από τον εισηγητή τους κ. Κ.Τριανταφυλλόπουλο, ενώ τα σχετικά διπλώματα επέδωσαν ο Δήμαρχος Πύργου κ.Στάθη Καννή και τον Λιμενάρχη Κατακόλου κ.Αποστ.Γκατζιό, αντίστοιχα.Ακολούθησαν σε κλίμα συγκίνησης ολιγόλεπτες τοποθετήσεις των τιμηθεντων.

Ο Δήμαρχος μάλιστα τόνισε την αξία του Εθελοντισμού αναφέρθηκε στο σημαντικό,εμπρακτο έργο των Προσκόπων διαχρονικά-που και ίδιος υπήρξε -και την δεδομένη συμπαράσταση του Δήμου. Ομοίως και ο Λιμενάρχης κι αυτός διατελέσας Πρόσκοπος της 1ης Ομάδας κινήθηκε στο ίδιο κλίμα,μίλησε για τις Αρετές και τις επιδιώξεις,τη δραστηριότητα και ηθική θωράκιση , τις Προσκοπικές Αξίες και Ιδεώδη. ευχόμενος πάντα επιτυχίες. Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ.κ. Α.Νικολακόπουλος.Θ.Αυγερινοπούλου, ,Δ.Καλαματιανός και Μ.Κατρίνης..

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ τραγούδι από την ορχήστρα τους,από τους Γιώργο Μιχαηλίδη,Μιχ.Τζίφα και Μάκη Ρομποτή και Σταυρούλα Φράγκου όπως και το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γορτυνίων που έδωσε ιδιαίτερο χρώμα..Συμμετείχαν οι συνδαιτυμόνες που δημιούργησαν μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ..

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους επίσης ,τίμησαν με την παρουσία τους,οι Αντιδήμαρχοι κκ Νίκος Θεοδώρου,Δημ.Τζουαννόπουλος και Αθαν.Τσαμπρινός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ και ΔΛΤ κ.Κώστας Νικολουτσος,ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ.Αθαν.Δασκόπουλος , η Προεδρος συλ.”Αρμονία”Α.Τσαγκάρη, μέλη του ΔΣ των Γορτυνίων και του Συλλόγου Δεξαμενης..ο Υπ/γός Ανδρέας Γιατράς . οι πρώην Εφοροι και Αρχηγοί ,Κ.Σκουλαρίκος, Αγγ..Παναγιωτακόπουλος,Γ.Ηλιόπουλος,Αλ.Παπαδοπούλου Α.Ρεβελου,,Θοδωρής,Π.Μαλλιόπουλος, Αποστολόπουλος ,Κ.ΑντωνόπουλοςΘ.Μόσχοβος,Δ,Σοφιανόπουλος, Ι.Αντωνόπουλος,Παν,Παπαϊωάννου ,κα οι βαθμοφόροι ,Γ.Καραμάνης και Α.Κοπανάς , επικεφαλείς αντιπροσωπείας βαθμοφόρων,μέλη φορέων,συλλόγων και οργανώσεων και πλήθων φιλοπροσκόπων, έδωσαν δυναμικό παρών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα