26/04/202420:18

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο – 11 καταγγελίες σε βάρος του

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του 50χρονου φύλακα μουσείου στη Νίσυρο που κατηγορείται ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε παιδιά.
Σε βάρος του άνδρα έχουν γίνει 11 καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία πατέρα 10χρονου παιδιού, πρόσφυγα κατοίκου του νησιού.

Τι αναφέρουν οι καταγγελίες των παιδιών

Όλες οι καταγγελίες αφορούν σε περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που σημειώθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια. Μεταξύ των καταγγελιών αναφέρεται πως έδινε στα παιδιά προφυλακτικά, ναρκωτικά και τους έδειχνε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Μετά τις καταγγελίες, ο κατηγορούμενος που διετέλεσε και ως παράγοντας στην παιδική ποδοσφαιρική ομάδα του «Πολυβώτη», έχει παυθεί από τα καθήκοντα του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Τι ισχυρίζεται ο αρχαιοφύλακας

Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, πριν λίγες μέρες ισχυρίστηκε πως δεν πείραξε ανήλικα, και σχολιάζοντας την αρχική καταγγελία, υποστήριξε πως «πρόκειται για πλεκτάνη, είχα προηγούμενα με τον πατέρα αυτού του παιδιού».

«Εγώ είμαι ελεύθερος, είμαι ήδη στον δρόμο για να πάω να δω την οικογένεια μου, δεν μου έχει πει κανείς ότι δεν απαγορεύεται να φύγεις ή είσαι κρατούμενος και εγώ είμαι πολύ στεναχωρημένος με όλα αυτά που συνέβησαν. Ξέρω ότι είναι πλεκτάνη, είχα προηγούμενα με τον πατέρα του παιδιού αυτού. Τον είχα υπό παρακολούθηση διότι είμαι στην αρχαιολογία εγώ, οπότε βλέποντας τον σε έναν αρχαιολογικό χώρο, σε περίεργες κινήσεις, τον παρακολουθούσα. Εγώ δεν έχω πειράξει κανένα παιδάκι. Εγώ ήμουν στην ομάδα την ποδοσφαιρική, τα παιδιά ήταν φιλικά όλα μαζί μου», είπε ο 50χρονος και συνέχισε:

«Κάναμε και τα αστεία μας, κάναμε και τα διάφορα μας. Σίγουρα μπορεί κάποιοι γονείς να παρεξήγησαν. Είμαστε φίλοι με τα παιδιά, με αγαπούν τα παιδιά. Αν κάποιο παιδάκι, πει κάτι παραπάνω το οποίο θέλει να με ενοχοποιήσουν, δεν πειράζει, αυτά είναι ανθρώπινα, θα τις δεχτώ και τις ποινές. Τα παιδάκια παίζουνε πάντα στην αυλή του σπιτιού μου. Πηδάνε τον μαντρότοιχο της παιδικής χαράς και μπαίνουν στον χώρο τον δικό μου, που είναι η αυλή μου. Βέβαια μπήκανε, γιατί κάνανε την γυμναστική. Γυμναστική ντυμένα φυσικά, όχι να γδυθούνε, ντυμένα».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «έχω 2 μηχανήματα γυμναστικής μέσα και κάνανε στα πόδια τους το μασάζ. Τα 5 παιδιά που μπήκανε κάνανε, τα 4 όλα καλά, φύγανε. Έμεινε ο μικρούλης να κάνει και αυτός στο τέλος και εκεί πια έγινε το λάθος. Μα και το παιδάκι στην αστυνομία στην Κω, δεν είπε κάτι διαφορετικό: «Σας πείραξε ο κύριος (…);», «όχι, βέβαια», αυτό. Αυτά ξεκινάνε όλα από τον πατέρα, ο οποίος τον τσάκωσα ας πούμε εγώ. Το μισό νησί είναι μαζί μου, το άλλο μισό που δεν είναι πολιτικά μαζί μου, είναι εναντίον μου».

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα