14/12/202319:04

Επεισόδια στο Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτησε βαριά τον 31χρονο αστυνομικό

O 18χρονος έκανε αίτημα να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων – Γιατί απορρίφθηκε το αίτημά του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη.
Αίτημα να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων υπέβαλε ο 18χρονος που κατηγορείται

Όμως, το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς ο 18χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Κατά πληροφορίες, ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τους καθοδηγητές, αλλά στο πλαίσιο της ανάκρισης, ζήτησε ως αντάλλαγμα για να λύσει τη σιωπή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Αυτήν την ώρα ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν για το εάν θα τεθεί προσωρινά κρατούμενος.

Τι είπε στον ανακριτή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος αναμένεται να προτάξει τον ισχυρισμό ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό καθώς και ότι βρισκόταν 70 μακριά από τον αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά από την φωτοβολίδα.

Στο ίδιο πλαίσιο, δε, θα ισχυριστεί ότι αφού μαζί με τη δική του φωτοβολίδα έπεσαν και άλλες, μπορεί να μην είναι αυτός ο δράστης αλλά θα προσθέσει ότι αν όντως αποδειχθεί ότι αυτός είναι ο δράστης τότε θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 18χρονος θα ισχυριστεί ότι τη ναυτική φωτοβολίδα ήθελε να τη ρίξει με ανοδική πορεία προς τον ουρανό, και σε καμία περίπτωση προς τον αστυνομικό, αλλά δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 18χρονος δεν θα κατονομάσει κανέναν ως τον καθοδηγητή των επεισόδιων και δεν θα δώσει το πρόσωπο που του παρέδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο 18χρονος έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά έφτασε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί για να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και ο ρόλος του ανήλικου αδελφού του ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επαληθεύτηκε η ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ εστιάζει την προσοχή της σε πρόσωπο που φαίνεται να προμήθευσε τη φωτοβολίδα στον νεαρό δίνοντας του και οδηγίες για τη χρήση της.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα