15/10/202316:49

Επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση παράτυπων μεταναστών στο Ηράκλειο- Περισυλλογή παράτυπων μεταναστών και στις Οινούσσες και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα επιχείρηση στην οποία συμμετέχει το λιμενικό και η αστυνομία στα νότια του Ηρακλείου, για τη διάσωση μεταναστών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας του Δήμου Φαιστού, Αντώνη Κωνσταντουλάκη, πρόκειται για περισσότερα από 60 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν ένα χιλιόμετρο απο παραλία, δυτικά των Καλών Λιμένων, στο Αγιοφάραγγο του Δήμου Φαιστού.

Οι μετανάστες μεταφέρονται σε χώρο συγκέντρωσης και αναμένεται σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντουλάκη να μετακινηθούν προς το Ηράκλειο τις επόμενες ώρες. Το σκάφος στο οποίο πιθανά επέβαιναν, εντοπίστηκε ακυβέρνητο, στην θαλάσσια περιοχή του Μαρτσάλου κοντά στην ακτή και μεταφέρθηκε στους Καλούς Λιμένες.

Περισυλλογή μεταναστών σε Οινούσσες

Στη διάσωση και περισυλλογή 36 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρου, προχώρησε χθες το απόγευμα φορτηγό πλοίο με σημαία Ιταλίας, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα στο σημείο του συμβάντος κατέπλευσε σκάφος του λιμενικού, ενώ μεταξύ των περισελεγέντων περιλαμβάνονται 19 άνδρες, 4 γυναίκες, 9 ανήλικα αγόρια και 4 ανήλικα κορίτσια.

Το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο της Καλαμάτας, ενώ οι μετανάστες που είναι καλά στην υγεία αποβιβάστηκαν σε λάντζα και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι.

Στο μεταξύ περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε χθες βράδυ 19 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα από ταχύπλοο σκάφος στη νήσο Παναγιά Οινουσσών.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να διαφύγει αλλά ακολούθησε καταδίωξη και επετεύχθη η ακινητοποίηση του σκάφους και η σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού.

Οι μετανάστες 13 άνδρες, 4 γυναίκες και 2 αγόρια επιβιβάστηκαν σε άλλο περιπολικό σκάφος του λιμενικού που μετέβη στο σημείο για παροχή συνδρομής και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα