13/08/202317:21

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για την Κρήτη μετά τη σεισμική δόνηση των 4.9 R – «Η περιοχή μπορεί να δώσει και 6R» λέει ο Λέκκας

Τους μετασεισμούς της δόνησης των 4,9 βαθμών περιμένουν οι σεισμολόγοι.
Την εξέλιξη του φαινομένου αναμένουν οι σεισμολόγοι στην Κρήτη, μετά τη δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών που σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Σούγια το πρωί της Κυριακής.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο in, δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμοί, γεγονός που τους καθιστά επιφυλακτικούς για την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας.

«Δεν έχει δώσει ακόμα μετασεισμούς, πρέπει να κάνει ένα μετασεισμό μεγέθους 4 βαθμών» υπογράμμισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η περιοχή που εντοπίζεται το επίκεντρο μπορεί να δώσει ισχυρότερες δονήσεις. «Η περιοχή, αλλά και όλη η Κρήτη, μπορεί να δώσει σεισμούς μεγέθους ακόμα και 6 βαθμών» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.

Εντολή να κλείσουν τα φαράγγια

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε παράλληλα στο in, ότι δόθηκε εντολή να κλείσουν για 24 ώρες τα μεγάλα φαράγγια της Κρήτης.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν το Φαράγγι της Σαμαριάς και το Φαράγγι της Αγ. Ειρήνης, καθώς στο πρώτο σημειώθηκε τραυματισμός περιπατητή από τις κατολισθήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα