10/12/202115:11

Επίσκεψη δημάρχου Πύργου στα γραφεία της Unicef Ελλάδας

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Επίσκεψη δημάρχου Πύργου στα γραφεία της Unicef Ελλάδας

 

Με το βλέμμα για μια πόλη φιλική για τα παιδιά

 

Σε συνέχεια της πολύ καλής αρχής που έγινε πρόσφατα με την διοίκηση της Unicef Ελλάδας, μετά και την επίσκεψη του εκπροσώπου της Luciano Calestini στον Πύργο, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος επισκέφτηκε την Παρασκευή (10/12) τα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα. Στόχος και βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η εν δυνάμει υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για το πρόγραμμα της Unicef «Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά».

Ο κ. Αντωνακόπουλος είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα κ. Ασπασία Πλακαντωνάκη και τις συνεργάτιδες του οργανισμού κ.κ. Μυρσίνη Καζάκου και Λίντα Αντάρα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Σε πολύ θετικό κλίμα αναπτύχθηκε η πρόταση συνεργασίας του Δήμου Πύργου και της Unicef, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με αντικείμενο το πρόγραμμα «Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά». Ένα πρόγραμμα που ήδη έχει υπογραφεί με άλλες δύο πόλεις στην Ελλάδα.

Παρεμβάσεις για ποιοτική ζωή των παιδιών

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, μετά τη συνάντηση με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο και τις συνεργάτιδες του γραφείου της Unicef στην Ελλάδα, ένα πρώτο και πολύ σημαντικό θέμα που θα μελετηθεί, βάσει του προγράμματος, είναι η παιδική παχυσαρκία. «Ένα πρώτο θέμα το οποίο θα μελετήσουμε και θα κάνουμε παρεμβάσεις είναι η παιδική παχυσαρκία. Δυστυχώς στη χώρα μας, το 35% των παιδιών στην ηλικία έως 15 ετών, είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα. Αυτό «υποθηκεύει»  το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς και πρέπει να μελετήσουμε το μέγεθος του προβλήματος. Κατά πόσο αυτό δηλαδή επηρεάζεται από διατροφικές συνήθειες ή από αδυναμία ποιοτικής σίτισης στα παιδιά. Επιπλέον συζητήσαμε και άλλες δράσεις που θα κάνουμε στο μέλλον με τη Unicef. Έχει γίνει μια πολύ καλή αρχή, καθώς και ο εκπρόσωπος του γραφείου στην Αθήνα Luciano Calestini μας τίμησε πρόσφατα με την παρουσία του, την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Calestini, επέλεξε την πόλη του Πύργου για την τόσο σημαντική παγκόσμια ημέρα (20 Νοεμβρίου), προκειμένου να γνωρίσει τον δήμαρχο Πύργου, να δει το φωτισμένο με κυανό χρώμα Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο – όπως «επέβαλε» η περίσταση – και να λάβει μέρος σε μια λιτή εκδήλωση έμπροσθεν του δημαρχείου. Ο κ. Calestini, μάλιστα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «ελπίζω να συνεργαστούμε με τη δημοτική αρχή ώστε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τον Πύργο σε μία από τις πρώτες πόλεις φιλικές προς τα παιδιά”.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα