25/04/202412:48

Επίσκεψη Δημήτρη Αβραμόπουλου στα σχολεία Καράτουλα Και Γούμερου

Ένα μάθημα, μια προσέγγιση για την Ευρώπη μέσα από μια προσωπική ματιά Ένα «μάθημα», μία προσέγγιση μέσα από την προσωπική του εμπειρία, προσέφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων Καράτουλα και Γουμέρου και του Γενικού Λυκείου Καράτουλα, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Πολιτικής Παιδείας ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η διδακτική αυτή προσέγγιση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία-πρόταση του Προέδρου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης κ. Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου.

Τον κ. Αβραμόπουλο υποδέχθηκαν οι διευθυντές του Γυμνασίου Καράτουλα κ. Μαρία Ζώντου και του Γενικού Λυκείου Καράτουλα κ. Αριστείδης Ταυλόπουλος, που ευχαρίστησαν τον καλεσμένο και τον κ. Αντωνόπουλο για τις πολλαπλές κινήσεις ενίσχυσης του σχολικού συγκροτήματος Καράτουλα, ενώ παραβρέθηκαν και μαθητές του Γυμνασίου Γουμέρου με επικεφαλής την καθηγήτρια κ. Κατερίνα Σταυροπούλου. Τον ομιλητή, μέσα από την παρουσίαση του βιογραφικού του, προλόγισε ο καθηγητής του Γυμνασίου Καράτουλα κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ λίγα λόγια απηύθυνε και ο κ. Κ. Αντωνόπουλος, που «θυμήθηκε» τα κοινά μαθητικά χρόνια με τον κ. Αβραμόπουλο.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξέφυγε από το εφιαλτικό πολεμικό παρελθόν που την είχε γονατίσει και τόνισε πως οι νέες ευκαιρίες, που γέννησε η Ευρωπαϊκή ενοποίηση, έχουν δώσει και στους Έλληνες μια νέα προοπτική. Ωστόσο, όπως επισήμανε, ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι λόγω της φυγής νέων επιστημόνων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε., λόγω μισθολογικής διαφοράς και συνθηκών εργασίας τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, για τους νέους και τις νέες της χώρας μας.

Προέτρεψε μάλιστα τους μαθητές να αλλάξουν την κατάσταση που τους παρέδωσε η προηγούμενη γενιά και με όχημα την αριστεία και την διαρκή προσπάθεια να κυνηγούν τα όνειρά τους, να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, χωρίς να νιώθουν φόβο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο διάλογος του κ. Αβραμόπουλου με τους μαθητές, που επί δύο ώρες περίπου έθεταν εύστοχα ερωτήματα στον καλεσμένο, με τον τελευταίο να δίνει απαντήσεις και να αναφέρεται σε δικές του εμπειρίες από την επί δεκαετίες πολιτική, επαγγελματική και κοινωνική του διαδρομή.

Πέραν των θεμάτων σπουδών, της επαγγελματικής τους αποκατάστασης και της εξασφάλισης ενός ικανοποιητικού επιπέδου ζωής, ευρωπαϊκά και γεωπολιτικά θέματα, δημογραφικό και μετανάστευση, έδειξαν να απασχολούν τους μαθητές, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως δεν έγινε κάποια πολιτική αναφορά. Άλλα ζητήματα που ετέθησαν αφορούσαν στο μέλλον της σταφίδας, την τιμή του γάλακτος, της φέτας και των αγροτικών προϊόντων, τις εξαγωγές, την ανάπτυξη του τουρισμού, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι τοποθετήσεις των μαθητών κατέδειξαν πως οι νέοι σήμερα έχουν οικολογικό ενδιαφέρον περισσότερο από κάθε άλλη γενιά, διεκδικούν συμμετοχή στον πολιτισμικό γίγνεσθαι και τους απασχολεί πολύ το οικονομικό κλίμα. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα πως διαπλάθουν όχι μόνο καλούς μαθητές αλλά κυρίως ενεργούς πολίτες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα