18/02/202113:41

Επίσκεψη – ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου σε έργα ΟΧΕ στον οδικό άξονα Πύργος – Κατάκολο (photos)

Επίσκεψη – ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου σε έργα ΟΧΕ στον οδικό άξονα Πύργος – Κατάκολο

 

   Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στα δυο τμήματα του έργου  «Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο έως την είσοδο του Πύργου», τα οποία επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ενημερώθηκε για την εξέλιξη τους.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Πύργου – Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο θα αλλάξει την φυσιογνωμία της οδού Κατακόλου, θα βελτιώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου και θα αναβαθμίσει σημαντικά την οδική ασφάλεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας και ο Διευθυντής Τ.Ε Μιχάλης Καλογερόπουλος, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου και ενημερώθηκαν από τον Υπεύθυνο Εργοταξίου για την πορεία και την εξέλιξη των εκτελούμενων εργασιών στο τμήμα Α: «Πύργος (σιδ. γραμμή) έως είσοδο Αγίου Ιωάννη». Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων ανάπλασης της οδού, σε μήκος 3,3 χιλιομέτρων, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διαμόρφωση μονοδρομημένης λωρίδας ποδηλάτων, ειδική ζώνη κίνησης πεζών και ΑμεΑ, διατήρηση του τμήματος πρασίνου και φύτευση δέντρων, οδοφωτισμός, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση για οχήματα και ποδηλάτες, κ.α. «Το έργο αυτό θα αλλάξει ριζικά την φυσιογνωμία της οδού Κατακόλου, ενός πολυσύχναστου δρόμου που οδηγεί στο επίνειο του Πύργου και συνδέεται άμεσα με την κρουαζιέρα και την μετακίνηση τουριστών. Παράλληλα όμως, αποτελεί δημοφιλή περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή για τους κατοίκους του Πύργου.

Με τις παρεμβάσεις λοιπόν που περιλαμβάνονται στην ανάπλαση, θα ενισχυθεί ακόμα περαιτέρω ο χαρακτήρας αναψυχής – περιπάτου της οδού», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος. Γνωστοποίησε μάλιστα πως, δεδομένης της πορείας των εργασιών, εκτιμάται πως οι παρεμβάσεις στο βόρειο πεζοδρόμιο (ρεύμα προς Άγιο Ιωάννη) θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα και θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες, προκειμένου, διαδοχικά, να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις και στο νότιο πεζοδρόμιο.

Ο κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε επίσης και το τμήμα Β: «Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα)», όπου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας, για τις εργασίες αναδιάταξης της διατομής του καταστρώματος κυκλοφορίας, βελτίωσης των ισόπεδων κόμβων, οδοφωτισμού και αναβάθμισης της σήμανσης, που εκτελούνται σε μήκος 6,2 χιλιομέτρων.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα