24/02/202113:07

Επίσκεψη της παράταξης «Νέα Δύναμη Προοπτικής» του Δήμου Πηνειού στο Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο, με επικεφαλής τον Διονύση Γεωργόπουλο

Αντιλαμβανόμενοι τον επιστημονικό, εκπαιδευτικό αλλά και αναπτυξιακό ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , ιδιαίτερα όμως την άμεση συσχέτιση του Τμήματος Μουσειολογίας με την φυσιογνωμία του νομού μας, ιστορική καισύγχρονη, επισκεφθήκαμε χθες 23/2 τους χώρους του τμήματος στον Πύργο.

Μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους, Κοντούλη Βάντα, Κατσαλά Φώτη και Χριστακόπουλο Παναγιώτη, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Αν. Καθηγητή του τμήματος κ. Παναγιωτόπουλο Γιώργο και με τους δύο διοικητικούς υπαλλήλους.

Στην συνάντησή μας αυτή, επαναλάβαμε την ήδη γνωστοποιημένη  θέση μας,  για αμέριστη στήριξη όχι μόνο της λειτουργίας αλλά και της ανάπτυξης του τμήματος Μουσειολογίας.

Ενημερωθήκαμε από τον κ. Παναγιωτόπουλο για τις συνθήκες λειτουργίας, τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φοιτητών, το γενικότερο ακαδημαϊκό περιβάλλον αλλά και τις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμους καθηγητές, σε διοικητικό προσωπικό, σε εξοπλισμό αλλά και σε βιβλία. Επιπλέον μας πληροφόρησε για σημαντικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει το τμήμα στον επιστημονικό τομέα, όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ανθρώπινο δυναμικό , εξοπλισμός, ακαδημαϊκό περιβάλλον.  Ιδιαίτερα, είδαμε από κοντά όλους τους χώρους διδασκαλίας και τις κτηριακές υποδομές που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ικανές για συμβάλλουν στην πλήρη ανάπτυξη του τμήματος.

Αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρή ενασχόληση από τους υπευθύνους  (Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και Αυτοδιοίκηση του Νομού μας)   για πραγματική υποστήριξη με ενέργειες άμεσες και συγκεκριμένες.

Είναι σαφές ότι, το άνοιγμα της κοινωνίας, μετά την πανδημία  και η επιστροφή των εκατοντάδων φοιτητών στον φυσικό τους χώρο για μάθηση, θα πρέπει να βρει το τμήμα, ακαδημαϊκά έτοιμο και όπως αρμόζει για την υποδοχή των φοιτούντων και νεοεισερχόμενων φοιτητών.

Είναι μια πρόκληση για όλους και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Ηλειακή κοινωνία.

Θα είναι η αποκατάσταση της τιμής όλων μας, για όσα δεν κάναμε,  να προσφέρουμε με την συμβολή μας, στην βιωσιμότητα και ελκυστικότητα του μοναδικού Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειακών Σπουδών στην Ελλάδα, που λειτουργεί στον φυσικό του χώρο, την Ολυμπιακή Γη.

Επί της ευκαιρίας, θα θέλαμε να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι είναι μονόδρομος η υποχρέωση όλων, για αρωγή στην προσπάθεια ανάπτυξης του τμήματος.

Δηλώνουμε παρόντες, μαζί με την κοινωνία του Δήμου Πηνειού, σε αυτό το μεγάλο ζήτημα του Νομού.

Προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή του Δήμου μας

α. Την συμβολική αλλά και ουσιαστική υιοθέτηση, τριών   αιθουσών διδασκαλίας, με άμεση ενέργεια, τον πλήρη εξοπλισμό τους με υποστηρικτικά μέσα.

β. Την αγορά και δωρεά στην βιβλιοθήκη του τμήματος,  βιβλίων που αναφέρονται στο γνωστικό αντικείμενο των Μουσειακών Σπουδών.

γ. Την διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, με απόφαση του, προς το Τμήμα, ότι η στήριξή μας θα είναι διαρκής και ουσιαστική.

Είναι ευθύνη όλων μας και θα ανταποκριθούμε

 

Διονύσιος Γεωργόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πηνειού

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα