Συστράτευση Υπουργείου Οικονομίας - τραπεζών για επενδύσεις και ανά...
06/09/201913:01

Έρχεται μεγάλη ξένη επένδυση στο κομμάτι του R&D

[ad_1]

Στις Σάπες του νομού Ροδόπης βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για τα εγκαίνια της επέκτασης του εργοστασίου της Pharmathen.

“Πρόκειται για μια εταιρεία από αυτές που χρειάζεται η Ελλάδα και για λόγους οικονομικούς αλλά και για να αποδειχθεί πως η χώρα μπορεί να τα καταφέρει”, δήλωσε o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος εγκαινίασε την νέα παραγωγική μονάδα της Pharmathen.

“Είμαστε όλη η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί. Είναι απόδειξη ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δίνει έμφαση στις επενδύσεις. Τους δυο πρώτους μήνες έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εδώ να λύνουμε προβλήματα για να πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στον 21ο αιώνα. Και η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ετοιμάζει θετικές εκπλήξεις γι’ αυτό” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος προανήγγειλε ακόμη μια μεγάλη ξένη επένδυση στο κομμάτι του R&D το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κάνει μια μεγάλη στροφή προς ένα λαμπρότερο μέλλον, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Κι άλλες επενδύσεις από τη Pharmathen 

Μιλώντας στην εκδήλωση των εγκαινίων της νέας μονάδας της Pharmathen, ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Κάτσος δήλωσε πως  δεν πρόκειται για ακόμη ένα εργοστάσιο ενεσίμων, αλλά για μια νέα τεχνολογία παραγωγής φαρμάκων την οποία ελάχιστοι διεθνώς κατέχουν. Η εταιρεία καταγράφει σήμερα πάνω από 200 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών και απασχολεί 1.100 άτομα προσωπικό. Πλέον αποτελεί μια διεθνοποιημένη εταιρεία που συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής έχουν επενδυθεί από τη βιομηχανία στο κομμάτι της Έρευνας και της Ανάπτυξης 200 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον Manager Partner της BC Partners, του επενδυτικού κεφαλαίου που το 2015 επένδυσε στην Pharmathen Νίκο Σταθόπουλο, έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 300 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις στην επόμενη 5ετία, ενώ στο ίδιο διάστημα αναμένεται να δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας.

Β. Κουρλιμπίνη

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα