20/02/202417:49

Εργατικό Κέντρο Πύργου: Επίσκεψη μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και συνάντηση με τον Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου-(Ηλείας)

-Παρόντες η αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας Α. Μαστοράκου και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γ. Παναγούλιας

Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου,  επισκέφθηκαν την Τρίτη τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Νομού Ηλείας κ. Σπύρο Πολίτη και έθεσαν αρκετά ζητήματα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν την υγεία και περίθαλψη στο νομό, την καλή λειτουργία του νοσοκομείου, με στελέχωση τμημάτων Ιατρικού, Νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, την καλύτερη ενημέρωση των οικογενειών των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, ενώ τέθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας τμήματος αποκατάστασης κλινήρης ασθενών, καθώς το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου εξυπηρετεί ασθενείς σημαντικού αριθμού, οι οποίοι είναι περιπατητικοί.

Επιπλέον, ως νομός, που έχει πρωτιά πανελλαδική σε Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους  και σε καρκίνο παχέος εντέρου, τονίστηκε ότι είναι αναγκαίο η κεντρική εξουσία να στηρίξει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και να ενισχύσει την παθολογική κλινική.

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που τέθηκε είναι να βρεθεί λύση για τους πάσχοντες που χρίζουν χημειοθεραπείας και αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν σε άλλο νομό με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα.

«Η δημόσια υγεία δεν είναι πολιτικό παιχνίδι κανενός, είναι όμως πολιτική που πρέπει να διασφαλίζει την  υγεία και την προστασία όσων ασθενούν. Ο Νομός Ηλείας δεν είναι κατώτερος νομός από άλλους νομούς πανελλαδικά, είναι νομός ο οποίος έχει μεγάλο πληθυσμό και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο να αυξάνεται. Οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά, χωρίς σωστό οδικό δίκτυο έχουν σοβαρά θέματα πρόσβασης στη δημόσια υγεία. Από υποσχέσεις είμαστε πλήρης, από έργα είμαστε ακόμα στο μηδέν», επεσήμαναν τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, τα οποία δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που τους δέχτηκε και τους άκουσε ο διοικητής.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η κυρία Μαστοράκου Άννα, Αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και ο  κ. Παναγούλιας Γεώργιος, καρδιολόγος, εντεταλμένος σύμβουλος υγείας Νομού Ηλείας.

«Διεκδικούμε από το Υπουργείο υγείας και τους εμπλεκόμενους φορείς το αυτονόητο,  που είναι η άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Γενικού Πύργου Ν. Ηλείας δίνοντας κίνητρα στους γιατρούς, ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον στις επόμενες προκηρύξεις που πρόκειται εκδοθούν και να έρθουν γιατροί για να λειτουργεί το νοσοκομείου Πύργου Ν. Ηλείας χωρίς ιατρικές ελλείψεις και παραλείψεις» τονίστηκε από το Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα