20/10/202321:04

Ερντογάν κατά Ισραήλ και Δύσης: Η ασφάλεια δεν μπορεί να διασφαλιστεί με βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εκκλησίες

Σε ακόμη μία οργισμένη τοποθέτηση κατά του Ισραήλ και της Δύσης, προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε:

Η επέκταση των επιθέσεων στη Γάζα δεν θα φέρει τίποτα άλλο παρά περισσότερο πόνο, θάνατο και δάκρυα. Δολοφονώντας παιδιά, γυναίκες και πολίτες. Είναι σαφές ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να διασφαλιστεί με βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εκκλησίες. Δεν μπορείς να λατρευτείς μέσω της καταπίεσης.

Αντί να κάνει πίσω από το λάθος της και να ενεργεί με λογική, η ισραηλινή διοίκηση ενεργεί σαν οργάνωση με την υποκίνηση παραγόντων εκτός περιοχής. Η περιοχή μας πρέπει να σωθεί το συντομότερο δυνατό από αυτή τη φρενίτιδα της παραφροσύνης, την οποία ενθαρρύνουν οι δυτικές χώρες και στην οποία οι δυτικοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης ανταγωνίζονται για να τη νομιμοποιήσουν.

Καλώ όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να υποστηρίξουν ειλικρινά τις πρωτοβουλίες για την καθιέρωση ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα το συντομότερο δυνατό. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μας προς την ισραηλινή κυβέρνηση να μην επεκτείνει ποτέ το εύρος των επιθέσεων της εναντίον αμάχων και να σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις της που ισοδυναμούν με γενοκτονία.

Πιστεύουμε ότι η περιοχή μας θα επιτύχει μόνιμη σταθερότητα με τη δημιουργία νέων μηχανισμών που θα εγγυώνται την ασφάλεια των Μουσουλμάνων, των Εβραίων, των Χριστιανών και όλων όσων ζουν σε αυτά τα εδάφη. Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της για να αποτρέψει να χυθεί άλλο αθώο αίμα, να αποτρέψει άλλες ανθρωπιστικές τραγωδίες και να επιλύσει τις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη προτού φτάσουν σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Πηγή: Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα