18/04/202419:04

Ερώτηση KKE για την χάραξη του αιγιαλού του Οικισμού Αλκυώνας Κατακόλου

Ερώτηση για την χάραξη του αιγιαλού του οικισμού Αλκυώνας Κατακόλου, του δήμου Πύργου, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οι κάτοικοι του οικισμού Αλκυώνας Κατακόλου του Δήμου Πύργου κινδυνεύουν να χάσουν τις νόμιμες περιουσίες τους μετά την χάραξη του αιγιαλού του οικισμού Αλκυώνας Κατακόλου του Δήμου Πύργου, με την απόφαση 386/1992 ΦΕΚ 539/5-6-1992, για να προχωρήσει το Κτηματολόγιο, όπου στη χάραξη υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και λάθη.

«Ουσιαστικά υπάρχει πρόβλημα παραβίασης νόμιμων δικαιωμάτων, καταστρατήγηση του υπάρχοντος από το 1935 σχεδίου πόλης του οικισμού, κατάργηση δικαιωμάτων και περιουσιών όλων των παραλιακών ιδιοκτητών του συγκεκριμένου οικισμού. Οι κάτοικοι της περιοχής το προηγούμενο διάστημα (με αριθμό πρωτοκόλλου 97968/15-11-2022) είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία, η οποία όμως το απέρριψε και μάλιστα χωρίς καμία αιτιολογία, παρόλο που η αναγκαιότητα της επαναχάραξης αιγιαλού – παραλίας στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δεδομένη» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για τη χάραξη, που καταργεί το σχέδιο πόλης της Αλκυώνας Κατακόλου, διατύπωσε δυο συγκεκριμένα αιτήματα για να λυθεί το υπάρχον πρόβλημα μέσω του νέου νόμου 5092/2024.

Τονίζεται δε, ότι στη συζήτηση στην Βουλή για τον συγκεκριμένο νόμο, το ΚΚΕ υποστήριξε το δίκαιο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής και τις δυο προτεινόμενες τροπολογίες που κατέθεσε ο Δήμος. Κατέθεσε μάλιστα στην Ολομέλεια της Βουλής τη συγκεκριμένη επιστολή του Δήμου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η νέα αίτηση των κατοίκων της Αλκυώνας Κατακόλου, που εκκρεμεί στην Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας με αρ. πρωτ. 19899/21-2-2024 για την επαναχάραξη αιγιαλού – παραλίας στην Αλκυώνα Κατακόλου κινδυνεύει να απορριφθεί λόγω του ότι καταργήθηκε με το νέο νόμο το δικαίωμα επαναχάραξης που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος, όπως προαναφέρθηκε, για τις χαράξεις που έχουν γίνει με τους προηγούμενους νόμους.

Γι’ αυτό και ερωτώνται οι Υπουργοί: «Ποια μέτρα θα λάβουν για να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα, τη στιγμή μάλιστα που η νομοτεχνική διατύπωση έχει ήδη κατατεθεί, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σχετικά και οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν και περιμένουν το αυτονόητο».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα