06/04/202416:19

Εσπερινό Λύκειο Ζαχάρως: Με ειτυχία η εκδήλωση με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καλλιέργεια της ελιάς

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε από το  Εσπερινό Λύκειο  Ζαχάρως την Τετάρτη 3 Απριλίου,  στη Ζαχάρω, με θέμα: «Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην καλλιέργεια της ελιάς». Ομιλητής ήταν ο Αναστάσιος Τσάκωνας, Πρόεδρος του παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Πρόεδρος των Γεωπόνων Ηλείας.

Ο κ. Τσάκωνας αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή, που οφείλεται στα αέρια του θερμοκηπίου, τα οποία απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και επηρεάζει τα οικοσυστήματα, την βιοποικιλότητα, τις υποδομές, την υγεία μας, την οικονομία των χωρών  και τη ζωή των ανθρώπων. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της ελιάς, η οποία πλήττεται τα τελευταία χρόνια  από την ανάπτυξη ασθενειών που οφείλονται σε έντομα, μύκητες και βακτήρια, πολλά από τα οποία προϋπήρχαν,  όμως  οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω ανάπτυξή τους με σοβαρές επιπτώσεις τόσο  στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα του παραγόμενου καρπού.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, παρευρέθηκαν ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. Ο  Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εκπροσωπήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Κωνσταντάρα και τα στελέχη του Δήμου, Κωνσταντίνο Πολυζωγόπουλο και Γεώργιο Χρονόπουλο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας, μέσω της εκπροσώπου του γραφείου κ. Δήμητρας Παναγοπούλου. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζαχάρως κ. Ιωάννης Τερζής,  στον χαιρετισμό του, ανάφερε πως το φαινόμενο  επηρεάζει τη ζωή των κατοίκων του Δήμου αφού η τοπική οικονομία στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην παραγωγή ελαιόλαδου.

zaxaro ekd elia 3
zaxaro ekd elia 4
zaxaro ekd elia 5

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα