08/06/202118:05

Α. Νικολακόπουλος: Ετοιμάζονται οι μελέτες για τις σιδηροδρομικές μας γραμμές- Προσπάθεια εξασφάλισης πιστώσεων για την επαναφορά του τρένου στην Ηλεία

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

 

Ετοιμάζονται οι μελέτες για τις

σιδηροδρομικές μας γραμμές

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΩΝ  – ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΩ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΥΡΓΟΥ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 

Πολύωρη συνεργασία του Ηλείου βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου

με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά

 

 

Βασικά θέματα που αφορούν την σταδιακή επαναφορά του τρένου σε ολόκληρη την Ηλεία και την διαμόρφωση των προϋποθέσεων με τις αντίστοιχες μελέτες για κάτι τέτοιο συζήτησαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Ηλείος στην καταγωγή αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς στο γραφείο του δεύτερου.

Αρχικώς έγινε συζήτηση για την υφιστάμενη γραμμή Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας η οποία και αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα και πάλι την λειτουργία της. Όπως τονίσθηκε για τουριστικούς και όχι μόνο λόγους και πολύ περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι η συγκεκριμένη γραμμή πρέπει να μπεί  και πάλι σε τροχιά καθώς αποτελεί σημείο σύνδεσης τουριστικών περιοχών έχει σχέση με την πολιτισμική μας παράδοση και πέραν των άλλων μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Σημαντική στόχευση υπάρχει εξ άλλου και για την γραμμή Πατρών – Πύργου  για την οποία ολοκληρώθηκε η μελέτη το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οποία σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του ΟΣΕ  μπορεί να γίνει και ανταγωνιστική διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις. Απαιτείται πάντως και ειδικά στο τμήμα Κ. Αχαγιάς – Πύργου ένα μεγάλο ποσό ύψους 50 εκατ.  ευρώ για να υλοποιηθεί η μελέτη και στην κατεύθυνση αυτή πιέζει ήδη και ο Ηλείος βουλευτής προκειμένου να καλυφθεί στο σύνολό της η ανάλογη χρηματοδότηση.

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ

Στο ίδιο πλαίσιο συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και για την σύνδεση της Κυλλήνης με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο αφού σε κάτι τέτοιο συνηγορεί και η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της και για το λόγο αυτό  συμφωνήθηκε η έναρξη της  διαδικασίας εκπόνησης μελέτης επισκευής.

Στο μεταξύ ο Ανδρέας Νικολακόπουλος έθεσε και το ζήτημα του σιδηροδρομικού δικτύου Πύργου – Κυπαρισσίας τονίζοντας την σημασία που θα έχει η επαναλειτουργία του επίσης αναφέροντας μεταξύ των άλλων και την μοναδική εικόνα που παρουσιάζει η γραμμή  παράλληλη με την παράκτια έκταση Ηλείας και Τριφυλίας. Όπως έγινε γνωστό,  και αυτή η μελέτη επισκευής αναμένεται να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου άλλωστε ακόμη και αν γίνουν στις υφιστάμενες γραμμές μετά από τόσα χρόνια προϋποθέτουν καλή προεργασία  και γενναίες πιστώσεις  από την σύνταξη μελετών μέχρι και την ολοκλήρωση της κατασκευής τους. Ο ΟΣΕ πάντως είναι διατεθειμένος να «τρέξει» διαδικασίες με χρονοδιαγράμματα για το τρένο σε Ηλεία Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα