16/01/202121:14

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Συζητάμε με παραγωγούς φαρμάκων με μονοκλωνικά αντισώματα και 40 εμβολίων, ανάμεσα σε αυτά το Κινεζικό και το Ρωσικό

Η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων κυρία Emer Cook, ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις και με τους παραγωγούς φαρμάκων με μονοκλωνικά αντισώματα

Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους παραγωγούς περίπου 40 εμβολίων για τον κορωνοϊό τα οποία είναι υπό ανάπτυξη. Κάποια από αυτα είναι εμβόλια μιας δόσης, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε ποια θα πληρούν τις προϋποθέσεις για έγκριση.
Αυτό ανέφερε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων κα Έμερ Cook η οποία μίλησε στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ.

Η κυρία Cook ανέφερε επίσης ότι γίνονται συζητήσεις και για τα εμβόλια που έχουν αναπτύξει η Κίνα και η Ρωσία, αλλά δεν έχει υποβληθεί αίτηση ακόμα για έγκριση.

Προς το παρόν έχουμε πολύ καλές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων,94-95% για τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί. σε περίπου 30.000 ανθρώπους.

Για τα φάρμακα η κυρία Cook είπε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει δεχθεί ακόμα αίτημα για τα δύο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν λάβει επείγουσα έγκριση για χρήση στις ΗΠΑ, αλλά γίνονται συζητήσεις με τις εταιρείες που τα έχουν αναπτύξει και τα παρακολουθούμε πολύ στενά για να δούμε εάν μπορούν να έχουν ρόλο στην αντιμετώπιση της Covid-19 στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει κάποιες αρχικές συζητήσεις για το κινεζικό και το ρωσικό εμβόλιο, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο στο στάδιο της υποβολής επίσημου αιτήματος έγκρισης, αλλά αναμένουμε περαιτέρω συζητήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

EMEΡ ΚΟΥΚ
Protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα