Φερέιρα: «Συμβαδίζουν οι φιλοδοξίες μου με του ΠΑΟΚ» (video)
04/07/201913:50

Φερέιρα: «Συμβαδίζουν οι φιλοδοξίες μου με του ΠΑΟΚ» (video)

[ad_1]

Ο Άμπελ Φερέιρα παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του ΠΑΟΚ, αποκαλύπτοντας τους λόγους που τον έκαναν να αναλάβει τους νταμπλούχους Ελλάδος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Προέρχεστε από μία καταξιωμένη σχολή προπονητών και μια ομάδα που έχει παράδοση ανάδειξης τεχνικών. Τι σας έκανε να πάρει την απόφαση να επιλέξετε τον ΠΑΟΚ; «Είναι τιμή για μένα να μπορώ να εκπροσωπώ ένα σύλλογο του μεγέθους του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα αλλά δεδομένου του τεράστιου μεγέθους του συλλόγου και το πως μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια με αυτά που κατέκτησε και όσα θέλει να κατακτήσει είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα παραπάνω συμβαδίζουν με τις δικές μου φιλοδοξίες. Αυτό με έκανε να έρθω στον ΠΑΟΚ.

Ένιωθα από την πρώτη στιγμή πόσο με ήθελε ο σύλλογος, ο τρόπος με τον οποίον με προσέγγισαν οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα. Δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Φερνάντο Σάντος για όλα όσα μου είπε για τον σύλλογο, για την οργάνωση που υπάρχει καθώς και για την ευκαιρία που μου δίνει να δώσω συνέχεια στις νίκες γιατί στο ποδόσφαιρο οι νίκες και μόνο σε ανεβάζουν.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει χώρος μόνο για τους καλύτερους και μόνο στους καλύτερους συλλόγους κερδίζεις.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα νικήτρια, ένας σύλλογος που κατέκτησε το πρωτάθλημα και εγώ νιώθω βαθύ σεβασμό για ό,τι πέτυχε η ομάδα την περασμένη σεζόν. Εμείς σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο των νικών.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και με τη δύναμη των οπαδών μας, που είναι αυτό που μας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση όταν βλέπουμε πόσο πάθος έχουν για τον ΠΑΟΚ και σίγουρα αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο δέχθηκα αυτήν την πρόκληση γιατί μου αρέσει να βγαίνω έξω από την ζώνη άνεσης μου, μου αρέσει το ρίσκο, μου αρέσει να νικάω και για αυτό αποφάσισα να δεχτώ αυτήν την πρόταση».

Ποια είναι η φιλοσοφία σας γύρω από το ποδόσφαιρο; Τι στοιχεία θέλετε να περάσετε στον ΠΑΟΚ; «Αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτήν την στιγμή, είναι πρώτον να παρατηρήσουμε την βάση που ήδη υπάρχει εδώ, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία ομάδα που ήδη έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, μία ομάδα που έχει κάποιες ξεκάθαρες ιδέες μετά από δύο χρόνια σταθερής δουλειάς. Σε αυτή τη φάση λοιπόν, πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση, να δούμε τι καλά πράγματα κάνει η ομάδα και σιγά σιγά να εισαγάγουμε τις δικές μας ιδέες.

Παραδείγματος χάριν, ναι, μου αρέσει όταν η ομάδα μου έχει την μπάλα να έχει κάνει επιθέσεις με σωστή οργάνωση που μας επιστρέπει να δημιουργήσουμε ανισορροπίες στον αντίπαλό μας μέσω συνδυασμών σε μικρούς χώρους με χρήση κατάλληλων στηριγμάτων, με εναλλαγή του παιχνιδιού σε εσωτερικούς/εξωτερικούς χώρους και κοντινές/μακρινές μεταβιβάσεις, αλλά όλα αυτά θα τα εισαγάγουμε σταδιακά. Είναι οι πρώτες μου ημέρες εδώ κι ενώ όλες οι ιδέες είναι στο μυαλό μου,ξέρω ότι σωστή αξιολόγηση των παικτών μπορεί να γίνει μόνο μέσω του παιχνιδιού. Οπότε θα εισαγάγουμε με ηρεμία τις δικές μας ιδέες παιχνιδιού με ή χωρίς μπάλα, πως θα επιτεθούμε στον αντίπαλο και πως θα αμυνθούμε. Είναι λογικό σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που πάντα παίζει για να κερδίζει να προσπαθήσουμε εμείς αυτό να κάνουμε, αφού όπως είπα και πριν αυτό που πέτυχε ο σύλλογος πέρσι ήταν φανταστικό, και το σεβόμαστε. Το σέβομαι πραγματικά, όλη αυτήν τη δουλειά που έγινε εδώ κι αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε συνέχεια σ’ αυτή τη δουλειά».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα