05/12/202318:12

Φιλαθλητικός Πύργου- Μπάντμιντον: Οι Χαρά και Αντωνία Βλαχαντώνη στα μετάλλια και στην Λιβαδειά – Ευγενική χειρονομία από Σταμάτη Τσιγκιρδάκη

Σε νέες επιτυχίες οδήγησε το πυργιώτικο BADMINTON ο Φιλαθλητικός το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Μετά από την συμμετοχή του και την παραμονή στην Α1 Εθνική κατηγορία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είχαμε το Πανελλήνιο ΟΠΕΝ τουρνουά στην Λιβαδειά όπου ο Φιλαθλητικός κατέβηκε να αγωνιστεί με 4 αθλητές. Πρόκειται για τους Χαρά Βλαχαντώνη, Αντωνία Βλαχαντώνη, Φώτη Λεβέντη, και Χρήστο Τυλιγάδα.

Το συγκεκριμένο τουρνουά αφορά αθλητές από U15 και άνω, ενώ είναι και με χρηματικά έπαθλα, αλλά το μεγαλύτερο όφελος για τους αθλητές είναι η συγκομιδή βαθμολογίας που θα τους βοηθήσει να έχουν καλύτερο πλασάρισμα και κατάταξη στις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες όπου αγωνίζονται. Πολύ καλή εμφάνιση που συνδιάστηκε και με διακρίσεις και μετάλλια έκαναν οι αδερφές Χαρά και Αντωνία Βλαχαντώνη που στο διπλό Γυναικών έφτασαν ως τον τελικό και το ασημένιο μετάλλιο  κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την αγωνιστικότητα αλλά και την ομοιογένεια που έδειξαν παρότι αγωνίζονται πρώτη φορά μαζί σε επίσημο τουρνουά. Επίσης στο μικτο η Χαρά η Βλαχαντώνη ζευγάρι με τον Γιώργο τον Κτενά από την Πάτρα κατάφεραν να δέσουν ως δίδυμο παρότι είναι αθλητές από διαφορετικά σωματεία και έφτασαν και αυτοί ως το χάλκινο μετάλλιο που και αυτό αποτελεί ξεχωριστή επιτυχία. Πολύ μεγάλη διάκριση θεωρείται και η 8αδα που τελικά τερμάτισε το μεικτό της Αντωνίας Βλαχαντώνη με τον Άκη Σωτηρόπουλο από την Πάτρα, και στις λεπτομέρειες έχασε το βάθρο παρότι τα παιδιά αυτά δεν έχουν κάνει καν προπόνηση μαζί.

Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Φωτης Λεβέντης με τον Χρήστο τον Τυλιγάδα με στόχο την συλλογή εμπειριών και πόντων για την πανελλήνια κατάταξη και δεδομένου ότι μπήκαν αμφότεροι στο κυρίως ταμπλώ του τουρνουά, η συμμετοχή τους κρίνεται επιτυχής. Ιδιαίτερης μνείας όμως χρήζει ένα περιστατικό που εξελίχθηκε στο περιθώριο του τουρνουά όπου ο μικρός Φώτης Λεβέντης, συγκινήθηκε όταν ο Πρωταθλητής Σταμάτης Τσιγκιρδάκης του χάρισε την φανέλα του που σίγουρα αντιπροσωπεύει πολλά και για αυτόν, αφού πρώτα είχαν γνωριστεί ως αντίπαλοι στο πρόσφατο Ομαδικό του Σιδηροκάστρου. Μια τέτοια χειρονομία δείχνει το ήθος του Σταμάτη Τσιγκιρδάκη και δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει οι παλαιότερες γενιές να εμφυσούν το αθλητικό πνεύμα και την αγάπη για το μπάντμιντον στις νεότερες.

filathl metal badmin 2

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα