28/05/202413:08

Φιλαθλητικός Πύργου- Μπάντμιντον: Πρωταθλητές οι Χριστοδουλόπουλος Κωνσταντακοπούλου στην κατηγορία U11 (Photos)

Σε μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση μπαντμιντον ο Φιλαθλητικός μεγαλούργησε. Η ομάδα της πόλης μας είχε αναλάβει το περασμένο Σαββατοκύριακο την διοργάνωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αντιπτέρισης (badminton) κατηγορίας U11 Νότιος Ομιλος για ομάδες από την Λαμία και πιο κάτω γεωγραφικά. Σε αυτό λοιπόν το τουρνουά ο Φιλαθλητικός εκπροσωπήθηκε από 10 αθλητές οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και υπό τις οδηγίες του προπονητή Παναγιώτη Τσόκου κέρδισαν 5 από τα 8 μετάλλια στα μονά που ήταν και βαθμολογούμενα και άλλα 5 στα διπλά.

Πιο αναλυτικά, πρωταθλητές και στα αγόρια και στα κορίτσια οι Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος και Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου, δείχνοντας την ποιότητα τους με τα αποτελέσματα που είχαν σε όλα τα παιχνίδια ενώ τερματισαν αήττητοι. Ο Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος με ψυχραιμία και δείχνοντας  αγωνιστικότητα μεγάληγια την ηλικία του, έφτασε στο χρυσό μετάλλιο έχοντας και εμπειρίες από προηγούμενα πανελλήνια που είχε συμμετάσχει. Η Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου στην πρώτη της εμφάνιση σε τέτοιο επίπεδο αγώνων έπαιξε με ξεχωριστή αγωνιστικότητα ωριμότητα και κατάφερε στην πρώτης συμμετοχή σε πανελλήνιο να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Τα δύο αυτα παιδιά συνέθεσαν και αχτύπητο δίδυμο και στο μικτό και έφτασαν άνετα στο χρυσό μετάλλιο και σε αυτό το αγώνισμα. Σημαντική εξίσου και η διάκριση του Γιώργου Τσιμάρα που στην πρώτη του εμφάνιση στο πανελλήνιο έφτασε να αγωνιστεί σε τελικό και μάλιστα αντιμέτωπος με τον συμπαίκτη του στον Φιλαθλητικό τον Φίλιππο Χριστοδουλόπουλο.

Ο μικρός Γιώργος Τσιμάρας με παιχνίδι που το χαρακτηρίζει πρώτα από όλα η ηρεμία και το καλό διάβασμα του αντιπάλου έφτασε στον τελικό και το ασημένιο μετάλλιο και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Το τρίτο μετάλλιο και μάλιστα χάλκινο ήρθε από τον Πάρη Φλέσσα που έκανε μεγάλη εμφάνιση και παίζοντας το καλύτερο μπάντμιντον που τον έχουμε δει, κέρδισε το χειροκρότημα με την αποφασιστικότητα και το πάθος που έβγαλε στους αγώνες του. Τα δύο τελευταία παιδια συνέθεσαν και το ζευγάρι που πήρε και το χρυσό μετάλλιο στο διπλό στα αγόρια και τόσο ο Πάρης όσο και ο Γιώργος έδειξαν να τα βρισκουν σε επίπεδο συνεργασίας στο διπλό.

Το τελευταίο μετάλλιο στα μονά ήρθε από την μικρή Δανάη Πετροπούλου η οποία παρότι ηλικιακά 2 χρόνια μικρότερη “σκαρφάλωσε ” ως το χάλκινο μετάλλιο στο μονό στα κορίτσια δειχνοντας περισσή ψυχραιμία στο παιχνίδι της. Η μικρή Δανάη πήγε πολύ καλά και στο διπλό με συμπαίκτρια την Κατερίνα Τσόκου επίσης μικρή ηλικιακά και συνομήλικη καταφέρνοντας τα 2 αυτα κορίτσια το χρυσό στο διπλό κοριτσιών. Ασημένιο μετάλλιο επίσης στο διπλό κοριτσιών και για τις πρωτοεμφανιζόμενες Ναντιάνα Μπουγά και Μαριλένα Σκούτα που παρότι πρώτη φορά έπαιζαν μαζί φανηκε να συνεργάζονται άψογα και στις λεπτομέρειες έχασαν το χρυσό μετάλλιο παίρνοντας τελικα το ασημενιο στο διπλό. Τέλος με το εξαιρετικό δίδυμο των Κωνσταντίνου Κοκκινάκη και Γιάννη Βουτσιώτη που στην παρθενική του συμμετοχή σε πανελλήνιο έφτασαν ως το χάλκινο μετάλλιο δείχνοντας ότι έχουν μέλλον στο άθλημα και ήδη βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Αξίζει να αναφερθούν και οι 8άδες παρότι δεν βγηκαν μετάλλια εκεί, στα μονά των Ναντιάνα Μπουγά, Κατερίνα Τσόκου, Κωνσταντίνου Κοκκινάκη και Μαριλένας Σκούτα.

Επόμενο τουρνουά το πανελλήνιο U13 στο Λάυριο στις 16 Ιουνίου.

filathlitikos bad prot u11 2
filathlitikos bad prot u11 3
filathlitikos bad prot u11 4
filathlitikos bad prot u11 5
filathlitikos bad prot u11 6
filathlitikos bad prot u11 7
filathlitikos bad prot u11 8

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα