23/12/202216:45

Φολέγανδρος: Ισόβια στον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Σύρου στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου τον Ιούλιο του 2021 στην Φολέγανδρο.
Το Mεικτό Oρκωτό Dικαστήριο της Σύρου αποφάσισε ομόφωνα το μεσημέρι της Παρασκευής την ενοχή του 30χρονου δράστη για το φόνο της νεαρής γυναίκας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης κρίθηκε ένοχος για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, όπως αναφέρει το cyclades24.gr. Του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το σκεπτικό της απόφασης
Με βάση το σκεπτικό του δικαστηρίου, το έγκλημα διαπράχθηκε έξω από το αυτοκίνητο με δυο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς). Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δυο ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη. Παράλληλα ο δράστης κατηγορείται ότι δεν έγινε άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος. Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι έγινε πάλη μεταξύ των δυο πλευρών.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του, κάποιο σοβαρό ψυχικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή, καθώς δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Στο άκουσμα της απόφασης Οικογένεια και φίλοι της άτυχης Γαρυφαλλιάς ξέσπασαν σε λυγμούς και κλάματα, ενώ έγιναν ολοι μαζί μια αγκαλιά, αφού ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία, ενώ έδειχναν ότι δεν έμειναν ευχαριστημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου, αφού η Γαρυφαλλιά τους δεν πρόκειται να ξανα γυρίσει πίσω.

Τις επόμενες ήμερες ο δράστης της δολοφονίας, Δημήτρης Βέργος, θα φύγει φρουρούμενος από την Σύρο για να οδηγηθεί στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα