28/09/202121:32

Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη δικαίωση

Με τις κινητοποιήσεις μας μέχρι σήμερα έχουμε δώσει απάντηση με αγωνιστικό τρόπο στην κοροϊδία Κυβέρνησης, περιφέρειας και αρμόδιων υπηρεσιών που μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μας βοηθήσουν. Στα λόγια λένε ότι βρίσκονται στο πλευρό των πυρόπληκτων αλλά στην πράξη άλλα… τυρβάζουν.

Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων δράσεών μας την προηγούμενη βδομάδα προχωρήσαμε σε συνέλευσή της επιτροπής πυρόπληκτων και αποφασίσαμε πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες μέρες. Ξεκινάμε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου με συνέλευση στο Λάλα των κατοίκων από Λάλα, Δούκα, Πόθο και Λάσδικα και τις επόμενες μέρες θα πάμε και στα άλλα πυρόπληκτα χωριά. Στις συνελεύσεις των πυρόπληκτων που θα γίνουν θα προετοιμάσουμε νέο συλλαλητήριο το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη στο Πύργο.

Παρασκευή και Σάββατο είδαμε πάλι στα χωριά μας την έμπρακτη αλληλεγγύη από φορείς όλης της χώρας. Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων πραγματοποιήθηκαν στα χωριά Νεμούτα, Καυκωνία και Χελιδόνι δωρεάν παραστάσεις Θεάτρου Σκιών. Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό δόθηκαν στα παιδιά που παρακολούθησαν τις παραστάσεις δώρα, τα οποία επιμελήθηκε το Εικαστικό του Εργαστήρι καθώς και ειδικές συνθέσεις από χαρτόνι, με τις οποίες θα ενώσουν τα διάφορα κομμάτια και θα κατασκευάσουν φιγούρες του Θεάτρου Σκιών.

Να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τον Δήμο Πατρέων για την στήριξη αλλά και τους καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών Χρήστος Καλπουζάνη και Χρήστος Πατρινό που πραγματοποίησαν τις παραστάσεις. Θα κάνουμε προσπάθεια να συνεχιστούν οι παραστάσεις και στα άλλα πυρόπληκτα χωριά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα