15/12/202321:26

Φορολοταρία: Πότε έρχεται η σούπερ χριστουγεννιάτικη κλήρωση με τα 1,2 εκατ. ευρώ

Η μεγάλη φορολοταρία του Δεκεμβρίου θα μοιράσει σε 12 υπερ-τυχερούς 1,2 εκατ. ευρώ αφού θα λάβουν 100.000 ευρώ ο καθένας
Η χριστουγεννιάτικη κλήρωση μέσω της οποία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα επιβραβεύσει τους φορολογούμενους που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές τους, θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η μεγάλη φορολοταρία του Δεκεμβρίου θα μοιράσει σε 12 υπερ-τυχερούς 1,2 εκατ. ευρώ αφού θα λάβουν 100.000 ευρώ ο καθένας. Το χρηματικό έπαθλο το οποίο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Στην ετήσια κλήρωση συμμετέχουν αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις 11 μηνιαίες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο του 2023.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι κληρωθούν θα ειδοποιηθούν άμεσα με μήνυμα στη θυρίδα τους στο myAADE και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από τη μεγάλη ετήσια κλήρωση θα εξαιρεθούν όσοι έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση.

Σημειώνεται ότι σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

-1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,

-5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ,

-50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ,

-500 που κερδίζουν 1.000 ευρώ.

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

-Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,

-Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.

Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στο λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE , στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Πηγή: Protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα