29/06/202423:39

Φωτιά στη Σέριφο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καθώς παραμένει σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο – Σπεύδουν δυνάμεις από Σύρο και από Αθήνα- Μηνύματα από το «112» για απομάκρυνση από συνολικά 8 οικισμούς

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Σέριφο σε χαμηλή βλάστηση, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί να δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ένα όχημα με τέσσερις πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του δήμου. Παράλληλα, μεταβαίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα, 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από τη Σύρο, 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Ακόμη, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, τρεις φορές ήχησε το «112» στο νησί. Ειδικότερα στις 20:52 εστάλη μήνυμα που ανέφερε: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά. Ενώ το πρώτο «112» στις 18.18 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Φωτιά στη Σέριφο

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στην περιοχή Λιβάδι και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα