11/12/202322:05

Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε το αίτημά του να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας που παραμένει προφυλακισμένος- «Κατηγορώ» Μπελέρη εναντίον Ράμα και δικαστών

Απορρίφθηκε το αίτημα του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη να του παραχωρηθεί άδεια για να ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας, όπως μετέδωσε στο OPEN η Αναστασία Αργυριάδου.

Αυτή την ώρα στη Χειμάρρα επικρατεί στεναχώρια και απογοήτευση, καθώς μετά από κωλυσιεργία τριών μηνών το δικαστήριο τελικά δεν ενέκρινε την άδεια ορκωμοσίας και του έδωσε τη δυνατότητα έφεσης εντός 15 ημερών.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ουσιαστικά προκαταβάλει την απόφαση της αλβανικής Δικαιοσύνης με δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Κατηγορώ» Μπελέρη εναντίον Ράμα και δικαστών

Ο Φρεντι Μπελέρης εντός της δικαστικής αίθουσας ήταν λάβρος και στράφηκε τόσο κατά του δικαστηρίου, όσο και του Ράμα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταλαμβάνουν αποφάσεις. Οι δικαστές φοβούνται να εκφράσουν και να πάρουν αποφάσεις. Κάποιοι από αυτούς παραιτούνται και χρονοτριβούν», σημείωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια στράφηκε εκ νέου κατά του Ράμα.

«Ο Πρωθυπουργός με παρεμβάσεις του αποδεικνύει ότι καταστρατηγεί τη Δικαιοσύνη και θέλει να κρατήσει φυλακισμένο τον δήμαρχο Χειμάρρας».

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Μπελέρη, ο εκλεγμένο δήμαρχος απογοητεύτηκε από την απόφαση των αλβανικών δικαστικών Αρχών, αλλά δεν χάνει τις δυνάμεις του και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να αποφυλακιστεί και να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα