28/11/202320:54

Γ. Γεραπετρίτης στον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον σε συνάντηση κατόπιν αιτήματος Βρετανού ΥΠΕΞ: «Διαφωνούμε επί της αρχής για τα γλυπτά του Παρθενώνα»

Μετά την απρέπεια Ρίσι Σούνακ στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βρετανός Υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και ζήτησε συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.
Στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κύριος Γεραπετρίτης επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα και επεσήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ωστόσο, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Ουσιαστικά οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι το γεγονός της ακύρωσης του ραντεβού Μητσοτάκη – Σούνακ δεν θα επηρεάσει την συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

ΠΗΓΗ: in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα