04/11/202315:40

Γάζα: Περισσότεροι από 15 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό σε προσφυγικό σχολείο – 3.900 νεκρά παιδιά από την αρχή του πολέμου

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό της Ισραηλινής αεροπορίας σε προσφυγικό σχολείο στην Τζαμπαλίγια, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι.

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πενηντατέσσερις τραυματίστηκαν από το νέο βομβαρδισμό των Ισραηλινών, ανακοίνωσε ο Μοχάμεντ Αμπού Σελμέγια, επικεφαλής του νοσοκομείου αλ-Σίφα.

«Υπάρχουν 15 μάρτυρες και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί» είπε ο Αμπού Σελμέγια, ο οποίος είναι και αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο al jazeera, πρόκειται για το μεγαλύτερο σχολείο στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας που βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Το σχολείο Al-Fakhoora φιλοξενούσε, σύμφωνα με το μέσο, χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους.

Αυτός ο προσφυγικός καταυλισμός έχει χτυπηθεί τρεις φορές τις προηγούμενες ημέρες.

Το σχολείο διευθύνεται από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

3900 νεκρά παιδιά από την αρχή του πολέμου

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 9.488 Παλαιστίνιοι – ανάμεσά τους 3.900 παιδιά – έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των νεκρών είναι 2.509 γυναίκες.

Πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα