22/07/202019:14

ΓΕΕΘΑ: Τα τουρκικά πολεμικά πλοία παραμένουν στο Αιγαίο – Αμετάβλητες οι κινήσεις τους

Διαψεύδουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από το Αιγαίο

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη», σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑμε αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή στο Αιγαίο και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, τα οποία «έβγαλε» από το μεσημέρι της Τρίτης στο Αιγαίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μερικές ώρες μετά την έκδοση της παράνομης Navtexμε την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες που έφτασαν στον Τύπο νωρίτερα ανέφεραν ότι τα τουρκικά πλοία που απέπλευσαν την Τρίτη από τα λιμάνια της Τουρκίας, άλλαξαν ρότα και κατευθύνονται σταδιακά προς τις τουρκικές ακτές.

Στην Αττάλεια και το Ορούτς Ρέις

Τρεις φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στα ανοιχτά του Κας απέναντι από το Καστελόριζο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IHA. Οι τρεις φρεγάτες έφτασαν στο Κας το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας, Ορούτς Ρέις, βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια. Το κρατικό κανάλι TRT αναφέρει πάντως ότι δύο φρεγάτες είναι δίπλα από το Ορούτς Ρέις για να το προστατεύουν.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε ζωντανά πού βρίσκεται το Ορούτς Ρέις

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα