31/03/202421:58

Γενικό Λύκειο Πελοπίου: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου η συναρπαστική εκδήλωση, με θέμα «Εγκέφαλος, ο Σκηνοθέτης της ζωής μας» (Photos)

Μια συναρπαστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου, με θέμα «Εγκέφαλος, ο Σκηνοθέτης της ζωής μας». Με οδηγό την κα Μαργαρίτη Μαριγούλα, Καθηγήτριας του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Μαθητές και Εκπαιδευτικοί, περιηγηθήκαμε στον ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο του εγκεφάλου και στον μοναδικό ρόλο του στη διαμόρφωση και καθορισμό της ζωής μας. Με τον εγκέφαλο μπορούμε να σκεφτόμαστε, να αισθανόμαστε, να λαμβάνουμε αποφάσεις και να επιδράμε στον κόσμο γύρω μας. Επιβλέπει κάθε πτυχή της ζωής μας και μπορεί να στηρίξει τη χαρά και την ευημερία μας.

Η ομιλία προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μαθητών, που διατύπωσαν μεγάλο αριθμό ερωτήσεων και θέλησαν να γνωρίσουν περισσότερα για το θέμα. Η δράση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση της κας Μαργαρίτη να επισκεφθεί εκ νέου το σχολείο, στο άμεσο μέλλον.

Την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γενικό Λύκειο Πελοπίου, παρακολούθησαν ο κ. Χρυσανθακόπουλος Αντώνης, Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, ο κ. Δημητρέλλος Βασίλης, πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ο κ. Μπίρμπας Γεώργιος, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, η κα Παπανικολάου Ευγενία, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου, ο κ. Ρούγκας Δημήτρης, Διευθυντής Γυμνασίου Πελοπίου, ο κ. Αυγερινόπουλος Παύλος, Διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Πύργου, ο κ. Λαμπρόπουλος Άγγελος, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου, η κα Γιαννακοπούλου Νεκταρία, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πύργου, εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Πελοπίου καθώς και από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν δια ζώσης μαθητές και μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο Πελοπίου, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Πελοπίου, και διαδικτυακά (με απευθείας μετάδοση), μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Πελοπίου.

Η εκδήλωση υπήρξε πρωτοβουλία των Εκπαιδευτικών του σχολείου, κας Καλογέρου Ευγενίας, κ. Κούτσιου Ασημάκη, κας Μπίτσικα Βασιλικής και κ. Νιώτη Άγγελου, οι οποίοι και εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της, με την αρωγή του Διευθυντή του σχολείου κ. Μπίρμπα Γεωργίου και του Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Γιαννακέα Στυλιανού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα