31/03/202111:53

Γεωργιάδης για λιανεμπόριο: Θέλουμε άνοιγμα την Δευτέρα με sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια

O υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την πρόταση του υπουργείου για το λιανεμπόριο και εξήγησε πώς το άνοιγμα του μπορεί να λειτουργήσει

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προτείνει το λιανεμπόριο να ανοίξει από την Δευτέρα 5 Απριλίου, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί, δηλαδή την αποστολή sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών στα καταστήματα, εξήγησε ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως όλα τα δεδομένα εξετάζονται σήμερα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν επιλέγεται η μέθοδος του click away, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού». O υπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο, εισηγήθηκε μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μην μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς αλλά στην επιτροπή υπάρχουν  επιφυλάξεις.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3, διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή για να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης. Ούτως η άλλως, ανέφερε χαρακτηριστικά, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το  γκαζόν. Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα