22/03/202321:03

Γεωργιόπουλος για Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας: «Η Ολυμπία έχει τη δύναμη να φιλοξενεί τέτοια γεγονότα»

Κατά την παρουσίαση στον Πειραιά του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ο τερματισμός του οποίου θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος παρέστη και εκφώνησε χαιρετισμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη για την πολύπλευρη υποστήριξη και την αγάπη του για την Ολυμπία. Ευχαριστώ επίσης τους διοργανωτές που επέλεξαν για τον τερματισμό αυτού του αγώνα την Ολυμπία, που είναι η αφετηρία στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού και ταυτόχρονα ένα αποθετήριο αξιών. Το 2024, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, συμπληρώνουμε 2800 χρόνια αθλητισμού που εκπορεύονται από αυτόν τον τόπο όχι μόνο στο ευ αγωνίζεται αλλά και στις σύγχρονες αξίες της ειρήνης, της συναδέλφωσης και αλληλεγγύης των λαών και θα έλεγα και της υψηλής αξίας του αγώνα στην ανθρώπινη ζωή.

Αυτό το ξέρουν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο οι αθλητές οι οποίοι θα βρεθούν στην Ολυμπία και θα έχουνε τη μεγάλη τιμή να τερματίσουν αυτόν τον αγώνα και να βραβευτούν, όσοι από αυτούς είναι νικητές, λίγα μέτρα από το αρχαίο στάδιο. Οι φίλοι του αθλητισμού πρέπει να έρθουν στην Ολυμπία γιατί σύμφωνα με τον Λυσία, αποτελούσε τον κάλλιστον των Ελλήνων τόπο. Πρέπει να δείτε αυτό το υπέροχο Ολυμπιακό τοπίο και να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας την άνοιξη. Όσοι το έχουν ζήσει το γνωρίζουν, όσοι δεν το έχουν ζήσει θα πρέπει να το βιώσουν. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ μεγάλο γεγονός και η Ολυμπία έχει τη δύναμη και διεκδικεί να φιλοξενεί τέτοια γεγονότα.

Ο κ. Αυγενάκης εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, με όσα γεγονότα έγιναν στον αθλητισμό, έχει πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για αυτό που λέμε υγιής αθλητισμός. Η Ολυμπία είναι το σύμβολο του υγιούς αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και όχι μόνο. Ο κ. Υφυπουργός επέλεξε την Ολυμπία ως έδρα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών που έχει ακριβώς αυτό το σκοπό, να επιμορφώνει αθλητικά στελέχη πάνω στις αξίες και βεβαίως με επαγγελματικές προοπτικές και για αυτό τον ευχαριστούμε πολύ».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα