15/07/202116:28

Αρχαία Ολυμπία- Γεωργιόπουλος προς Καρβέλη: Θέλουμε λύσεις για παιδίατρο – ασθενοφόρο (photos)

 

Δύο πολύ σοβαρά προβλήματα, την απουσία παιδίατρου αλλά και μόνιμου ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας έθεσε προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γιαννόπουλου.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουλίου στο Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τον κ. Καρβέλη για τα προαναφερθέντα ζητήματα, ζητώντας τη συμβολή του στην επίλυσή τους. Ο Δήμαρχος συγκεκριμένα ανέφερε ότι το κοντινότερο στην Ολυμπία ασθενοφόρο είναι στο Νοσοκομείο Πύργου και ακολούθως στον Δήμο Ερυμάνθειας Αχαΐας, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την άμεση διακομιδή, όποτε χρειαστεί, ιδίως στην αιχμή της τουριστικής περιόδου με τους χιλιάδες επισκεπτών καθημερινά. Επίσης, η στελέχωση του Κ.Υ. με παιδίατρο κρίνεται επιτακτική, καθότι στο Δήμο διαμένουν χιλιάδες παιδιά τα οποία, ιδίως εκείνα των απομακρυσμένων χωριών, δεν καλύπτονται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης. Τα θέματα αυτά αποτελούν πάγια αιτήματα και των εργαζομένων του Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας και ο κ. Καρβέλης δεσμεύτηκε να τα εξετάσει.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ρόη Αντωνοπούλου, Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιώτης Μαντάς, κ.α.

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα