18/07/202122:22

Γερμανία: Συγκλονίζουν οι εικόνες μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία – Δείτε εικόνες

Σκηνικό αποκάλυψης στη Ρηνανία – Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με δρόμους βυθισμένους, αυτοκίνητα πνιγμένα σε λάσπη και σπίτια κατέστραμμένα

Εικόνες απόλυτης καταστροφής άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία που έπληξε κυρίως περιοχές της Ρηνανίας. Αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί, σπίτια έχουν γκρεμιστεί από τη σφοδρότητα των πλημμυρών ακόμη και δρόμοι έχουν «βυθιστεί».

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου:

Tην ίδια ώρα, η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Κυριακή το Σουλντ της Ρηνανίας – Παλατινάτου, το οποίο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο επίκεντρο των φονικών καταιγίδων που έπληξαν τη δυτική Γερμανία. Η κυρία Μέρκελ υποσχέθηκε αλληλεγγύη και χειροπιαστή βοήθεια, ενώ εμφανίστηκε σοκαρισμένη από την έκταση της καταστροφής.

«Ήθελα να έχω μια ρεαλιστική εικόνα μιας σουρεαλιστικής κατάστασης», δήλωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι της είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει με λόγια αυτό που αισθάνεται μπροστά στην καταστροφή. «Είναι παρήγορο το γεγονός ότι οι άνθρωποι μένουν ενωμένοι και βοηθούν ο ένας τον άλλον», τόνισε και δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι η πολιτεία θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα