Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα οι υποβρύχιες λήψεις από τον υγρό τάφο – News.gr
15/07/201907:30

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα οι υποβρύχιες λήψεις από τον υγρό τάφο – News.gr

[ad_1]

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των δυτών για το πως βρήκαν τα θύμα του του «Ορέστη»

Υποβρύχιες λήψεις που κόβουν την ανάσα από τον υγρό τάφο των εφτά θυμάτων, που δολοφόνησε ο serial killer της Κύπρου βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Συγκλονιστικός είναι και ο διάλογος που είχε με τον συντονιστή των επιχειρήσεων ο δύτης που εντόπισε στη Λίμνη Μεμί τη σορό της άτυχης 6χρονης Sierra όπως προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

ΔΥΤΗΣ: Το βαστάω μέσα στο χέρι μου, εντάξει;
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Λοιπόν, έρχεται ο Δημήτρης από εκεί…
ΔΥΤΗΣ: Θα ανεβούμε σιγά-σιγά πάνω…το μωρό…δεν έχω λόγια 

Για περισσότερες από 50 ημέρες οι δύτες της εταιρείας βουτούσαν με ειδικό εξοπλισμό. Κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν, εντόπισαν και έφεραν στην επιφάνεια και τα εφτά θύματα του Ορέστη.

«Βρήκα το ένα παιδί, με έκανε να νιώσω άσχημα πώς ο δράστης το έκανε αυτό», ανέφερε ο Βιταλι Σρακ, δύτης από το Ισραήλ. «Με έκανε να νιώσω άσχημα γιατί είναι πολύ δύσκολο για εμένα να καταλάβω πως ο δολοφόνος μπόρεσε να κάνει αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Μου έδωσε το παιδί στα χέρια, το έβγαλα έξω. Απλά απομακρύνθηκα»

«Μου έδωσε το παιδί στα χέρια, το έβγαλα έξω. Απλά απομακρύνθηκα. Ήταν κάτι που δεν ήθελα να δω. Τη στιγμή εκείνη ένιωσα οργή διότι είναι απάνθρωπο αυτό που έγινε ειδικά με τα μωρά» αναφέρει χαρακτηριστικά μέλος της ομάδας.

Ένας από τους δύτες που συμμετείχαν στις έρευνες μιλά για την φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου όταν μετά τις πολύωρες προσπάθειες κάτω από το νερό βγαίνει και σηκώνει τα χέρια του κοιτάζοντας τον ουρανό.

«Έχω κι εγώ ένα μωρό έξι χρονών, τον γιό μου. Ο δύτης εκεί κάτω περνάει δυσκολίες έτσι το μόνο πράγμα που μπορείς να παρακαλέσεις εκείνη την ώρα να σε βοηθήσει είναι ο θεός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Σιέρρα ήταν το έβδομο και μικρότερο θύμα του παρανοϊκού λοχαγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Η κηδεία της έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Επισκοπειό και η σορός θα μεταφερθεί στη Ρουμανία, μετά από επιθυμία του πατέρα της, όπου θα ταφεί.

Μπορεί να τέλειωσαν οι καταδύσεις για τα θύματα του «Ορέστη», όμως, για τους αυτούς δύτες δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ οι μνήμες από την αποστολή στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί.

Σχετικά Tags
Κύπρος serial killer

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα