18/06/201916:05

Γιάννης Κουτσούκος: Το κάμπινγκ της Κουρούτας, ένας ακόμα εμπαιγμός σε βάρος του λαού της Ήλιδας

Κουτσούκος: Το κάμπινγκ της Κουρούτας, ένας ακόμα εμπαιγμός σε βάρος του λαού της Ήλιδας

Παρέδωσαν τη Δημόσια Περιουσία στους Δανειστές

Παρά τα αιτήματα του Δήμου Ήλιδας και τις δικές μου κατατεθείσες Τροπολογίες (2-6-2017, 26-7-2017 και 7-12-2018) η Κυβέρνηση αρνήθηκε συστηματικά να παραχωρήσει προς χρήσιν κοινωφελών δραστηριοτήτων αναψυχής το κάμπινγκ της Κουρούτας.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση με διατάξεις νόμων παραχώρησε άνευ ανταλλάγματος δεκάδες ακίνητα του Δημοσίου για 99 χρόνια, με δικαίωμα χρήσης σε αρκετούς Δήμους όλης της χώρας, εντούτοις αρνήθηκε να συμπεριλάβει το δημόσιο ακίνητο 76 στρεμμάτων στις σχετικές διατάξεις, εντός του οποίου βρίσκεται το κάμπινγκ της Κουρούτας.

Η θερινή περίοδος ξεκίνησε, το κάμπινγκ και οι συναφείς εγκαταστάσεις κινδυνεύουν να παραμείνουν αναξιοποίητες και η περιοχή να στερηθεί μιας μονάδας οικονομικής δραστηριότητας και οι πολίτες της υπηρεσίες της.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης βρίσκεται στο ότι, παρά το γεγονός ότι έφερα το θέμα τρείς φορές στη Βουλή, κανένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από αυτούς που έκαναν επάγγελμα το «κατόπιν ενεργειών μου»   δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.

Προλαβαίνει ακόμα όμως, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βρει λύση, και να δώσει το κάμπινγκ στο Δήμο, αν πράγματι το θέλει.

Για το Κίνημα Αλλαγής και μένα προσωπικά η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Υπερταμείου παρέδωσε στους δανειστές, αποτελεί πρώτης προτεραιότητας θέμα. Έχουμε καταθέσει γι΄ αυτό Πρόταση Νόμου για την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας στη Δημοσία Περιουσία, προκειμένου να αξιοποιηθεί σε όφελος της ανάπτυξης και του κοινωνικού συνόλου.

Το κάμπινγκ της Κουρούτας εντάσσεται ασφαλώς με πρώτη προτεραιότητα σε αυτό το στόχο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα