01/09/202316:15

Γιάννης Λυμπέρης: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» – Η αποκατάσταση της υδροδότησης στην Αμαλιάδα και ο νέος αγωγός ύδρευσης – Τέλος στην σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος από τα μοτέρ(photos)

Οι αρχαίοι Έλληνες, ως οπαδοί «του λακωνίζειν», είχαν το χάρισμα να εκφράζουν μεγάλες αλήθειες με λίγες, μόνο λέξεις. Αυτό αποδεικνύεται και από την έκφραση «Ουδέν κακόν αμιγές καλού», που σε ελεύθερη μετάφραση λέει, ότι κανένα καλό δεν υπάρχει, που να μην είναι αναμεμειγμένο με κάτι κακό και το αντίστροφο.

Το κακό στη περίπτωσή της Αμαλιάδας είναι η σημαντική βλάβη που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης της πόλης και σίγουρα ταλαιπωρεί τους κατοίκους τις τελευταίες δύο ημέρες. Το καλό είναι αυτό που πλέον υλοποιήθηκε προκειμένου να μην εμφανιστούν παρόμοια συμβάντα τα επόμενα χρόνια. 

Γιατί, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης: «Οι παρεμβάσεις που έγιναν με αφορμή τη βλάβη στο δίκτυο έχουν διπλό όφελος. Πρώτον θα αποφύγουμε τις βλάβες για τα επόμενα χρόνια. Δεύτερον θα έχουμε έναν καινούργιο αγωγό και τρίτον θα αποφύγουμε τα έξοδα από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτούνταν για να ανεβάσουμε από τις αντλίες το νερό στο υδραγωγείο».

 Ο Δήμαρχος Ήλιδας, το πρωί της Παρασκευής επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης της βλάβης και στις δηλώσεις του, ζήτησε για ακόμα μια φορά συγνώμη από τους κατοίκους της Αμαλιάδας για την ταλαιπωρία των τελευταίων δυο ημερών, τονίζοντας πως τέτοιου είδους καταστάσεις πλέον θα αποτελέσουν παρελθόν για τον τόπο μας. 

Στις δηλώσεις του δε ο κ. Λυμπέρης, απευθυνόμενος σε όλους όσους επιχείρησαν  «λειτουργώντας μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά να κερδίσουν τις εντυπώσεις» είπε σε αυστηρό τόνο «αυτοί που τώρα κουνούν το δάχτυλο είναι οι ίδιοι άνθρωποι που την πενταετία της λήθης 2014- 2019 δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Οι βλάβες ήταν πολλαπλάσιες. Εάν τώρα θέλουν να τους τα υπενθυμίσουμε θα δώσουμε τον αριθμό των διακοπών που κατεγράφησαν από το 2014 έως και το 2019». 

«Διπλό όφελος για την πόλη»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας από το σημείο όπου γίνεται η σύνδεση του νέου αγωγού με το δίκτυο της πόλης στην περιοχή του Γερακίου: «Εδώ ακριβώς γίνεται η σύνδεση του παλιού αγωγού με τον νέο που κατασκευάσαμε, μία διαδικασία που απαιτούσε ένα με δύο 24ωρα. Με αφορμή τη βλάβη που έγινε στο αντλιοστάσιο και με την ευκαιρία που μας δόθηκε, καταργήσαμε τον παλιό αγωγό και συνδέσαμε τον καινούργιο ώστε με τη σύνδεσή του με το υδραγωγείο να αφήσουμε πίσω οριστικά τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης μας». 

Στη συνέχεια ο κ Λυμπέρης είπε:

 «Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω, για άλλη μια φορά,  συγνώμη από τους κατοίκους της Αμαλιάδας, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις δυο τελευταίες ημέρες. Ο δήμαρχος πάντα είναι αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συμβεί. Όμως θα πρέπει να θυμίσω πως αυτές οι διακοπές και ατέλειες επί μία πενταετία υπήρχαν κάθε χειμώνα και καλοκαίρι. Μην εμφανίζονται λοιπόν κάποιοι ως τιμητές και λένε τι κάνει ο Δήμαρχος ή τι έκανε ο Δήμαρχος». 

Τώρα για τον κ. Παπαδάκο τι να πω…

ο λαός λέει: «Αλλού πατεί και αλλού βαδίζει…»

Απορώ πραγματικά γιατί ασχολείται… 

Ρωτάει ποιος έδωσε εντολή να ανοίξει ο ασυντήρητος αγωγός Κακοταρίου. Μα δεν γνωρίζει; Δεν υπάρχει κάποιος από αυτούς που έχει μαζέψει γύρω του να του πει ότι αυτός είναι ο μόνος αγωγός που δίνει νερό στο υδραγωγείο και στην πόλη από το 1995 και μετά; 

Όσο ήταν μαζί μου τρία χρόνια, δεν κατάλαβε τίποτα; ‘Ότι αυτό τον αγωγό, από το Γεράκι μέχρι το υδραγωγείο τον αντικαθιστούμε με καινούργιο που κατασκευάζουμε παράλληλα; 

Αλλά εντάξει,  δεν κατάλαβε τίποτα, ούτε πρόκειται να καταλάβει… Την προχθεσινή μου δήλωση δεν την διάβασε καθόλου;

Είπαμε λοιπόν και επαναλάβαμε και σήμερα ότι ο νέος αγωγός ύδρευσης του διυλιστηρίου, που κατασκευάστηκε παράλληλα στον παλιό αγωγό, συνδέεται αφού διακοπεί το νερό στον παλιό αγωγό και δημιουργεί απευθείας τροφοδοσία στον υδατόπυργο χωρίς να χρειάζονται πια οι αντλίες. Με το νέο έργο: Πρώτον, έχουμε καινούργιο αγωγό και αποφεύγουμε τις βλάβες και δεύτερον, μειώνουμε το κόστος της ΔΕΗ καταργώντας τις αντλίες. 

Ο κόσμος μας ψηφίζει πολλές τετραετίες τώρα, γιατί κάτι ήξερε και κάτι ξέρει.  Και καταλαβαίνουμε και σχεδιάζουμε και οραματιζόμαστε και κυρίως… ΜΠΟΡΟΥΜΕ. 

Όταν ξαναπροκληθούμε από άσχετους με άσχετα ερωτήματα και παρατηρήσεις, θα επανέλθουμε…

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα