17/06/202010:56

Γιατρός «μαϊμού» εξαπατούσε βαριά ασθενείς – «Σκότωσε» τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους δυο παιδιά

47χρονος που εμφανιζόταν ως μεγαλογιατρός σε ελβετικά ερευνητικά κέντρα και νοσοκομεία, έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να του εμπιστευθούν τη θεραπεία τους έναντι αδράς αμοιβής. Με ψεύτικα στοιχεία, εμφανιζόταν ως γιος γνωστού εφοπλιστή ή ακόμα και ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας! Από τις οικογένειες των τριών νεκρών είχε πάρει πάνω από 58.000 ευρώ.

Χειροπέδες στον 47χρονο αγύρτη που δήλωνε μεγαλογιατρός με περγαμηνές από ερευνητικά κέντρα και νοσοκομεία της Ελβετίας για να πείθει οικογένειες με οικονομική επιφάνεια να του εμπιστευθούν τη θεραπεία των ασθενών συγγενών τους πέρασαν την Τρίτη (16.06.2020) οι Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 47χρονος Έλληνας έπειθε τους συγγενείς των ασθενών αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς να εγκαταλείψουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν, να εμπιστευτούν τα «σκευάσματά του» και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του για να… σωθούν. Μόνο που εξαιτίας του, σύμφωνα με την αστυνομία, δυο ανήλικα παιδιά 14 και 16 ετών κι ένας 76χρονος, πέθαναν!

Ο γιατρός «μαϊμού», εκτός από τους τρεις θανάτους, εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις. Στα θύματά του έδινε, ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης. Τους εμφανιζόταν (μεταξύ πολλών άλλων) είτε ως γιος γνωστού εφοπλιστή, είτε ως παντρεμένος με κόρη γνωστού εφοπλιστή ακόμη και ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας!

Ο 47χρονος Έλληνας συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (16.06.2020) στην Αττική για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Τον έπιασαν σε πολυτελή βίλα 300 τ.μ. στη βορειοανατολική Αττική, όπου έμενε το τελευταίο διάστημα. Με τα χρήματα των θυμάτων του, μάλιστα, έφτιαχνε και πισίνα.

Από γιατρός έως… πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας

Η έρευνα για τον 47χρονο που εμφανιζόταν ως μεγαλογιατρός είχε ξεκινήσει πριν από 13 μήνες. Στο διάστημα αυτό αποκαλύφθηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του. Ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πως έπειθε τα θύματά του

Αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον (15.000) ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις των δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, που πέθαναν, ο γιατρός «μαϊμού» είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του άλλοι τρεις Έλληνες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμα

2 όπλα – αεροβόλα
2 μαχαίρια,
θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα,
αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας,
χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ.,
CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα