04/06/202120:54

Γλυκά Νερά: Νομικές διαδικασίες εναντίον της ψυχολόγου της Κάρολαϊν από τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων- Η απάντησή της μέσω της δικηγόρου της

Τη νομική οδό αναμένεται να ακολουθήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν μέχρι τη ερχόμενη Δευτέρα δεν λάβει από την Ελένη Μυλωνοπούλου που αναφέρεται ως η ψυχολόγος της 20χρονης Κάρολαιν η οποία δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά το πτυχίο ΑΕΙ και την άσκηση και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος της.

Αν κι η αρχική διορία των δύο ημερών που είχε δώσει ο Σύλλογος στην γυναίκα που η νεαρή μητέρα της είχε εξομολογηθεί πολλά έληξε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα περιμένουν να περάσει και το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Ο σύλλογος που αμφισβητεί τον τίτλο της ψυχολόγου για την κ. Μυλωνοπούλου, προχώρησε στην ενέργεια αυτή μετά τις συνεντεύξεις που έδωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των οποίων αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις συνεδρίες που είχε με την άτυχη μητέρα.

«Δεν μας έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή που της έχουμε στείλει. Θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα αναλάβει ο νομικός μας σύμβουλος», αναφέρει στο newsit.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Βασιλική Μπουκουβάλα και συνεχίζοντας αναφέρει: «Καταρχάς έχει κάνει χρήση του τίτλου του Ψυχολόγου. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ στην Ελλάδα και άσκηση επαγγέλματος».

Παράλληλα όπως τονίζει η κ. Μπουκουβάλα με τις δηλώσεις της η κ. Μυλωνοπούλου υπέπεσε και σε άλλα λάθη. «Παραβίασε και τα προσωπικά δεδομένα της νεκρής κοπέλας. Μπορεί το απόρρητο να αίρεται προς τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο σε συνεντεύξεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Η επιστολή προς την κ. Μυλωνοπούλου στάλθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων της περασμένη Δευτέρα (31/5/2021) με καταληκτική ημερομηνία απάντησης από τη γυναίκα που μίλησε για την Κάρολαιν τις 2 Ιουνίου.

Ολόκληρη η επιστολή

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματος μας, λαμβάνοντας υπ ‘όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στο σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου του Ελληνικού Κράτους.

Το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2446/98 και ο οπωσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα δ9ιώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος. Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο».

 

Η Ελένη Μυλωνοπούλου απαντά μέσω της δικηγόρου της και τονίζει πως θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση έχει γίνει τελευταία, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας ή αν έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος

Τη δική της απάντηση μέσω επιστολής δίνει η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, μετά τις αιχμές που άφησε ο  Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων για το πτυχίο ψυχολογίας της και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου απαντά μέσω της δικηγόρου πως δεν θα κάνει καμία δήλωση ή σχόλιο παρά τα «καρφιά» που άφησε νωρίτερα την Παρασκευή ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας ή εάν έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, η κυρία Μυλωνοπούλου τονίζει πως θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η δικηγορική εταιρία που την εκπροσωπεί, υποστηρίζει πως θα απέχουν από δηλώσεις για την υπόθεση για τρεις λόγους, που αφορούν τον Κώδικα Περί Δικηγόρων, το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά και ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας 20χρονης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα