11/06/202112:10

Γυμνάσιο Λεχαινών: Ολυμπιακή Εβδομάδα – Γνωριμία με το άθλημα της Τοξοβολίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λεχαινών, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, είχαν τη χαρά να υποδεχτούν και να γνωρίσουν από κοντά το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ”Έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (Ε.Ο.Τ.) σε σχολικές μονάδες  Πρωτοβάθμιας (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021”.

Ο επιλεγμένος εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (Ε.Ο.Τ.) κος Παναγόπουλος Αλέξιος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του σχολείου και αφού πρώτα ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με την ιστορία και τους κανονισμούς της Τοξοβολίας, προχώρησε στην πράξη! Οι μαθητές, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα τόξα, να εκτοξεύσουν βέλη σε πραγματικούς  στόχους και να γνωρίσουν βιωματικά το Ολυμπιακό αυτό άθλημα. Η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική για τους μαθητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο ενθουσιασμός τους ήταν απερίγραπτος.

Toksovolia lexaina2

Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος, κα Διαμαντέλλη Ελπίδα, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες όπου ο φόρτος σχολικών εργασιών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Προσέθεσε επίσης ότι ο αθλητισμός θα πρέπει να έχει την ίδια βαρύτητα με τη μάθηση και πως μέσα σε υγιές σώμα θα πρέπει να συνυπάρχει και ένα υγιές μυαλό, ”νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Toksovolia lexaina3

Η Διευθύντρια του σχολείου, κα Άννα Κοκκίνου, επεσήμανε με τη σειρά της το ποσό σημαντική είναι η υλοποίηση τέτοιων δράσεων στο σχολείο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας τόσο ιδιάζουσας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα