22/06/201923:19

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ για την Ολυμπιακή Ημέρα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ για την Ολυμπιακή Ημέρα

Ο επικεφαλής της Ανεξαρτησίας Νίκος Διαμαντόπουλος, πλαισιωμένος από μέλη της 3ης (απερχόμενης) δημοτικής παράταξης Ήλιδας, την κα Θεοδώρα Μπουσδούκου και τους κ.κ. Χρήστο Αγαλιώτη, Νικόλαο Γκρίλλα, Κωνσταντίνο Τρικόγια και Παναγιώτη Ρούνη, με αφορμή την 23η Ιουνίου, Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Ο Ολυμπισμός, αυτή η ύψιστη και μέγιστη αξία, έχει τη βάση της στα χώματά μας, στην αρχαία Ήλιδα. Εδώ είναι η πηγή του Ολυμπισμού, η μήτρα της Ολυμπιακής ιδέας και του Ολυμπιακού πνεύματος.

Οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, ο αγώνας ο καλός, απορρέουν από τούτη εδώ τη γη. Από την Ήλιδα και τις αξίες της, από την Ολυμπία και τη δόξα της, από την Ηλεία και την ιστορία της.

Είναι ο αγώνας, η προσπάθεια για κάθε άνθρωπο, είναι ο σεβασμός προς τον άλλον, ο αλληλοσεβασμός στη ζωή μας, η προσπάθεια για επιβίωση στην καθημερινότητά μας. Μια πραγματικότητα γεμάτη από μικρούς και μεγάλους ήρωες. Ανθρώπινες ψυχές που αγωνίζονται σε διάφορους στίβους, για την εξασφάλιση αυτονόητων αγαθών, αλλά ενίοτε δίνοντας και τον πιο άνισο και δύσκολο αγώνα, εκείνον με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Είναι η Ήλιδα του Ολυμπισμού. Χιλιάδες χρόνια μετά και μέσα απ’ τα χώματα, ακτινοβολεί ακόμη στ’ απέραντα της Οικουμένης, εμπνέοντας την ανθρωπότητα για το υπέρτατον στοιχείο της ταπεινότητας και την ωραιότητα ενός ιερού σκοπού. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό, από τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά και την έννοια της αγάπης που νοηματοδοτεί την ύπαρξή του».

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα