17/06/202012:42

Η Αρχαία Ολυμπία σε προγράμματα επισκέψεων ομογενών- Συνάντηση Δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου με Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη

Συνάντηση Γεωργιόπουλου με Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού

Η Αρχαία Ολυμπία σε προγράμματα επισκέψεων ομογενών

Την πρόταση για επιλογή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ως ιδανικού προορισμού διακοπών ή άλλου είδους επισκέψεων από ομογενείς, μέσω ειδικών προγραμμάτων, υπέβαλε προς τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Αθήνα, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο κ. Γεωργιόπουλος προέταξε στον κ. Χρυσουλάκη τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που δεν περιορίζονται μόνο στη μοναδικότητα του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου, αλλά και σε ποικίλα αξιοθέατα φυσιολατρικού, γαστρονομικού ή αγροτοτουριστικού ενδιαφέροντος. Στοχεύοντας στην αξιοποίηση προγραμμάτων εκπαιδευτικής φιλοξενίας της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η Αρχαία Ολυμπία, φιλοξενώντας αντίστοιχες δράσεις τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει δείγματα γραφής, αποσπώντας θετικές εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες.

Ο κ. Χρυσουλάκης, ο οποίος σημειωτέον, συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον κ. Γεωργιόπουλο, εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την πρόταση, τονίζοντας ότι υπάρχουν προγράμματα εκπαιδευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που αφορούν Έλληνες του εξωτερικού και μπορούν να υλοποιηθούν στην Αρχαία Ολυμπία. Τόνισε ακόμη ότι η Γ.Γ. προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να αναζωογονήσει τον Απόδημο Ελληνισμό, αναζητώντας τρόπους να συνδέει άμεσα τους ομογενείς μας με την πατρίδα, ιδίως με τα μνημεία και τις ιστορικές – πολιτιστικές καταβολές τους.

Ήταν μια συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα