01/10/202114:55

ΠΔΕ: Η διαχείριση των πυρόπληκτων ελαιώνων στο επίκεντρο της συνάντησης Βασιλόπουλου-Χατζηνικολάου στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Την υποβολή αιτήματος στη Διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τη συμμετοχή των Τεχνολόγων Γεωπόνων ως εκπαιδευτές στα σεμινάρια των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στη συνάντηση του με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωπόνων για ισότιμη αντιμετώπιση στα διάφορα αγροτικά προγράμματα στα οποία δεν έχει προβλεφθεί η συμμετοχή τους σε αυτά. Το σχετικό αίτημα – υπόμνημα παρέδωσε στον κ. Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης, Διονύσιος Σταθόπουλος.

Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο βρέθηκαν και οι δράσεις οι οποίες θα πρέπει να αναπτυχθούν και να προγραμματιστούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Π.Ε. Ηλείας. Κύριος στόχος αυτών των ενεργειών θα είναι η στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Όπως τονίστηκε, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ελαιοπαραγωγών σχετικά με τη φροντίδα και το κλάδεμα των δέντρων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεωρία αλλά και πρακτική άσκηση των ελαιοπαραγωγών στο κλάδεμα της ελιάς γι’ αυτό και επισημάνθηκε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να περιμένουν την ένδειξη αναβλάστησης. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια από τον ΕΛΓΟ για τη διαχείριση των πυρόπληκτων ελαιώνων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα