17/07/202111:18

Η Ενορία Μικρασιατών Γλύφας, εόρτασε ιεροπρεπώς την Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα!

Η Ιερή μνήμη ενός Αγίου αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας αλλά ιδιαίτερα για την ενορία η οποία πανηγυρίζει και δέχεται την τιμή από την Αγία εις το όνομα του οποίου εγκαινιάσθηκε ο Ιερός Ναός της. Επίσης είναι αφορμή χαράς και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της. Αυτή την πνευματική αγαλλίαση και ευφροσύνη γνώρισαν για μία ακόμη φορά οι Χριστιανοί της ενορίας Γλύφας-Βαρθολομιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πηνειού, κατά την ετήσια μεγαλοπρεπή και λαμπρή πανήγυρη, τιμώντας την έφορο και προστάτιδά τους Αγία Μαρίνα στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της.
Τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα της Πολιτείας αλλά και της Εκκλησίας κατά του Κορωνοϊού, την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου, συνεπικουρούμενου από Ιερείς όμορων ενοριών. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου μετ’ αρτοκλασιών ενώ ακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι στην πνευματικὴ αυτή λατρευτική σύναξη και κοσμοχαρμόσυνη εορτὴ, κατά το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων που είχε καταρτίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, πλήθος φιλοχρίστων και φιλομαρτύρων πιστών συνέρρευσε προκειμένου να απευθύνουν την ολόθερμη προσευχή τους, να εναποθέσουν την ελπίδα τους στην εορταζομένη Αγία Μαρίνα και να αναζωογονήσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη τους. Τιμώντας έτσι για μία ακόμη φορά κατά χρέος με ύμνους και ωδὲς πνευματικές την Ιερή μνήμη Αυτής, η οποία αρνούμενη οποιονδήποτε συμβιβασμό με την εξουσία της εποχής εκείνης, κατάφερε με την βιοτή της, να κερδίσει τον Παράδεισο και να ζει αιώνια πλέον λουσμένη από το Φως του Χριστού!
Η Ενορία Μικρασιατών Γλύφας, εορτάσε ιεροπρεπώς την Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα
Η Αγία Μαρίνα όπως και όλοι οι Άγιοι, είναι οι οδοδείκτες της ζωής μας που μας δείχνουν τον δρόμο για τον Θεόν. Είναι οι «Ολυμπιονίκες» της ζωής, παραδείγματα πνευματικού αγώνα, πίστης, ταπείνωσης, υπομονής, εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού, αγάπης, απλότητας, πνευματικής σοφίας και προσφοράς. Επίσης οι Άγιοι, είναι φώτα μέσα στο σκοτάδι του κόσμου, είναι άνθη εύοσμα μέσα στο χειμώνα της αμαρτίας, είναι τα Ιερά πρότυπά μας και η παρηγοριά μας.
Η Πανένδοξη Μάρτυς του Χριστού Αγία Μαρίνα, η οποία διακατεχόταν από Θείο έρωτα «Έρως Κυρίου έσβεσε πόθον Γονέων…», καθώς επίσης και πραγματική αγάπη προς το Νυμφίο της Ιησού Χριστό, να πρεσβεύει στον Κύριο μας, για την σωτηρία των ψυχών μας αλλά και να είναι η μνήμη αυτής αιτία να μιμηθούμε την πίστη Της και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Αμήν!
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα