Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου «αδειάζει» τον «ιερομόναχο» Νίκο Χορταρέα
11/07/201903:28

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου «αδειάζει» τον «ιερομόναχο» Νίκο Χορταρέα – Newsbeast

[ad_1]

Φαίνεται πως τελικά η υπόθεση με τον «ιερομόναχο» Νίκο Χορταρέα έχει περισσότερα… επεισόδια απ’ ότι έδειχνε στην αρχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό πως ο Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αφιερωθεί στον Θεό. Ο γνωστός αστρολόγος μάλιστα είχε υιοθετήσει το όνομα Πατήρ Κυπριανός σε μια προσπάθει να αφήσει πίσω τη παλιά του ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο Νίκος Χορταρέας χειροτονήθηκε μοναχός στην ιερά Μητρόπολη Σύρου και είναι παπάς σε εκκλησία χωριού στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωσή σχετικά με την υπόθεση του μέσω της οποίας διαψεύδει την είδηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητόπολης Σύρου:

«Επειδή σε ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρεται ότι ο Ιερομόναχος Κυπριανός Χορταρέας εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου ή και ότι διακονεί σ΄ αυτήν, κατόπιν σχετικού επιμόνου παρακλητικού αιτήματος των Μοναχικών Ταγμάτων των Ιερών Μονών, από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο συγκεκριμένος Κληρικός ούτε εκάρη Μοναχός, ούτε ἐχειροτονήθη οὔτε καθ’ οιονδήποτε τρόπο διηκόνησε ή διακονεί σ’ αυτήν ή σε Ιερά Μονή αυτής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ερμούπολη, 10 Ιουλίου 2019»

Να υπενθυμίσουμε πως πριν δυο χρόνια ο Νίκος Χορταρέας, έχασε τη μητέρα του και ο συγκεκριμένος θάνατος τον έκανε να βρει καταφύγιο στην εκκλησία καθώς ένιωσε την ανάγκη να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αδυνάτους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα