Η κίνηση τακτικής του serial killer της Κύπρου για την… υστεροφημία του – News.gr
25/06/201918:03

Η κίνηση τακτικής του serial killer της Κύπρου για την… υστεροφημία του – News.gr

[ad_1]

Γιατί ζήτησε να γίνει «πειραματόζωο» στα χέρια επιστημόνων

Για κίνηση τακτικής που προσομοιάζει στο γενικότερο προφίλ ενός κατά συρροή δολοφόνου, έκανε λόγο ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης μιλώντας στον τ/σ Sigma της Κύπρου για τον serial killer, η δράση του οποίου συγκλόνισε το νησί.

Ο κ. Πανούσης εξήγησε ουσιαστικά τη συλλογιστική πορεία του Μεταξά, για να συγγράψει με συγκεκριμένο τρόπο το χειρόγραφο, το οποίο διάβασε πριν από την επιβολή της ποινής του. Ο καθηγητής εξήγησε, ότι τέτοιοι άνθρωποι ισχυρίζονται, ότι «κυριεύονται» από σκοτεινές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η λύτρωση των ατόμων αυτών έρχεται μέσα από τη σύλληψή τους από τις Αρχές και πλέον δεν μπορούν να διαπράξουν άλλα εγκλήματα. Η θεωρία του ακαταλόγιστου, όπως σημείωσε ο καθηγητής, εδώ δεν εφαρμόζεται.

Το «παράδειγμα» του Μεταξά εφαρμόζεται σε μια άλλη θεωρία, εκεί δηλαδή που ζητεί ο ίδιος την συμβολή της επιστημονικής κοινότητας, η οποία θα τον μελετήσει και θα τον κατατάξει στην ιστορία της εγκληματολογίας, της ψυχολογίας και των αστυνομικών χρονικών. Η συλλογιστική αυτή του Μεταξά, σημείωσε ο καθηγητής εγκληματολογίας, εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της υστεροφημίας του, με την οποία φροντίζει να κρατά το όνομά του ανοικτό.

Σχετικά Tags
Κύπρος serial killer

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα