29/11/202321:06

Η κυβέρνηση απαντά στον Σούνακ: Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε

Κυβερνητικές πηγές δίνουν απάντηση στον Ρίσι Σούνακ, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα να επιμένει στην ορθότητα της απόφασής του να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό μετά τη συνέντευξη στο BBC και τις δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τα όσα είπε ο Ρίσι Σούνακ στη Βουλή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε σήμερα αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος πως ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος».

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Όταν οι άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν», δήλωσε αναφερόμενος και στις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών. Αυτό η ελληνική κυβέρνηση το αρνείται κατηγορηματικά.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα